lazovic par totPartizan i Totenhem odigrali bez golova u Beogradu
Fudbaleri Partizana i londonskog Totenhema igrali su večeras u Beogradu nerešeno 0:0, u utakmici 1. kola C grupe Lige Evrope.
Meč je odigran na stadionu u Humskoj pred oko 25.000 gledalaca, a sudio je Alon Jefet iz Izraela.
Žuti kartoni: S.Ilić, Luka (Partizan), Taunsend, Dejvis (Totenhem).
Partizan: Lukač, Volkov (od 54. Petrović), Vulićević, Stanković, Ćirković (od 68. Marković), B. Ilić, Grbić (od 85. Luka), Drinčić, S. Ilić, Pantić, Lazović.
Totenhem: Loris, Vertongen, Noton, Facio, Dejvis, Lenon, Paulinjo (od 60. Soldado), Taunsend (od 59. Lamela), Stambuli (od 72. Kapue), Bentaleb, Kejn.
Crno-beli su pružili sjajan otpor favorizovanom engleskom timu. Igrali su organizovano i hrabro, najvećim delom susreta bili su čak i bolji, ali nisu iskoristili nekoliko povoljnih šansi, pre svih Danko Lazović i kapiten Saša Ilić.
Bio je ovo prvi susret između Partizana i Totenhema u kojem je vicešampion Srbije pokazao da može da se nosi sa daleko poznatijim rivalima.
Izabranici Marka Nikolića potpuno neočekivano diktirali su tempo, stvorili brojne prilike pred golom Lorisa i može se reći da su se gosti izvukli, jer su ih crno-beli nadigrali.
U prvom poluvremenu uglavnom se vodilo računa o sopstvenoj mreži. Nikolić je odredio defanzivniju taktiku koja je funkcionisala poprilično dobro, a u sastav je uvrstio debitanta Lazara Ćirkovića, koji se prvi put predstavio navijačima ove sezone, i to uspešno.
U tom delu meča gosti su zatresli prečku, ali je Partizan stvorio više prilika, međutim, u presudnim trenucima oklevali su Lazović, Saša Ilić i Grbić.
U nastavku crno-beli su delovali još bolje i kompaktnije. Organizovano su kretali prema protivničkom golu i vršili snažan pritisak, ali napadači nisu imali svoj dan, pre svih Lazović i Pantić.
Kako bilo, Totenhem može da bude veoma zadovoljan podelom bodova, bez obzira što je nastupio u kombinovanom sastavu. Imali su i gosti svoje šanse, međutim, Partizan je generalno bio bolji i nadmoćniji i prava je šteta što takmičenje u grupnoj fazi Ligi Evrope nije otvorio pobedom, jer je to zaslužio.
Kako su igrali crno-beli pokazali su i navijači, koji su dugo posle utakmice pesmom i aplauzima pozdravljali ekipu zbog nastupa i dobrog rezultata.
U 2. kolu C grupe Partizan gostuje 2. oktobra ekipi grčkog predstavnika Asterasa.
 
PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES
Povezana vest:  Sutra je 100 dana do početka Mundijala, muke organizatora