Brendan Rodgers Liverpool

Rodžers: Da smanjimo broj grešaka

Trener Liverpula Brendan Rodžers rekao je danas da njegovi fudbaleri moraju da smanje broj grešaka i da loš početak sezone ostave iza sebe pred duel sa Midlsbroom u Liga kupu. Liverpul je prošle sezone bio jako blizu osvajanju prve titule u Engleskoj još od 1990. godine, ali je na kraju u trci izgubio od Mančester sitija. Nakon toga je prodao Luisa Suaresa Barseloni i slabo počeo ovu sezonu, izgubivši tri puta u prvih pet kola. 
-Pravili smo greške u utakmicama i moramo da smanjimo njihov broj. Moramo da se vratimo radu i boljem kretanju lopte, a treba da budemo agresivniji u odbrani – rekao je Rodžers novinarima u Liverpulu. 
„Crveni“ u utorak dočekuju Midlsbro u trećem kolu Liga kupa i tražiće pobedu za povratak samopouzdanja nakon poraza od Vest Hema od 3:1 za vikend. 
-Moramo da igramo bolje kao tim. Za vikend smo loše počeli, a po rezultatima se vidi da na ovom nivou nema lakih utakmica. Svaka utakmica će predstavljati fizički i psihički ispit i morate biti spremni za to. Prvenstvo je dugo i imamo mnogo utakmica. Ni po kom osnovu se ovaj početak ne može nazvati dobrim, ali ćemo se popraviti – rekao je Rodžers. 
Trener Liverpula rekao je da će u sutrašnjem duelu sa drugoligašem dati šansu Rikiju Lambertu, koji je došao iz Sautemptona, ali i da zbog povreda verovatno neće igrati Džordan Henedrson i Filip Kutinjo. 
-Moramo da se koncentrišemo na utakmicu protiv Midlsbroa, jer moramo da prođemo dalje. Želim da ove sezone osvojimo neki trofej. Ranije samo govorio da je ovo takmičenje prava prilika za to – rekao je Rodžers. 

Povezana vest:  Joakim Lev: Favoriti smo za Euro 2012. i SP 2014.