jose mourunho

Morinjo: Neću mnogo menjati tim za Maribor

Trener fudbalera Čelsija Žoze Morinjo rekao je da neće mnogo menjati tim za predstojeću utakmicu protiv Maribora u Ligi šampiona, jer ne želi da pokvari ravnotežu ekipe. Fudbaleri Čelsija sutra od 20.45 na Stamford Bridžu igraju protiv Maribora utakmicu trećeg kola Grupe G u Ligi šampiona. „Plavci“ posle dva kola imaju četiri boda i prvi su na tabeli, a Maribor je treći sa dva boda. Šalke je sa istim brojem bodova na drugom mestu, a Sporting iz Lisabona je poslednji s jednim bodom. 
-Ne mogu mnogo da menjam tim pošto ne želim da narušim ravnotežu ekipe. Mogu da promenim par igrača. Mislim da Ramires neće biti spreman, kao i Andre Širle, a sigurno je da ni Dijego Kosta neće igrati. Igrači koji su mi na raspolaganju su isti oni koji su igrali protiv Kristal Palasa u Premijer ligi – rekao je Morinjo, preneli su britanski mediji. 
Čelsi u utakmicu protiv Maribora ulazi posle pobede protiv Kristal Palasa od 2:1, što je peta uzastopna pobeda „plavaca“ u svim takmičenjima. 
-Veoma je važno da pobedimo Maribor, da završimo prve tri utakmice u grupi sa sedam bodova. Ovo je važna situacija za nas – dodao je portuglaski trener. 
Čelsi je u grupi pobedio Sporting sa 1:0 golom Nemanje Matića. 
-Niko nije očekivao da će Maribor uzeti bodove Sportingu i Šalkeu, ali ti rezultati su nas podstakli da uđemo koncentrisano u duel sa Slovencima – rekao je srpski reprezentativac Nemanja Matić. 
Napadača Dijega Kostu, koji je postigao devet golova u prvih sedam utakmica u Premijer ligi, u ekipi bi mogli da zamene Didije Drogba ili Loik Remi. U drugoj utakmici u Grupi G, Šalke od 20.45 u Gelzenkirhenu igra protiv Sportinga iz Lisabona. Obe ekipe traže prvu pobedu u grupi. 
Nemačka ekipa u utakmicu ulazi sa novim trenerom Robertom di Mateom, koji je debitovao u subotu, u pobedi protiv Herte od 2:0. On je na klupi zamenio Jensa Kelera, koji je otpušten zbog loših rezultata. 
Di Mateo, koji je predvodio Čelsi do titule u Ligi šampiona 2012. godine, rekao je da želi da ojača odbranu Šalkea. 
-Nastavićemo da radimo na organizaciji igre i da pokušavamo da pobeđujemo – rekao je Di Mateo. 
U ekipi će biti kapiten Benedikt Hevedes, koji se oporavio od povrede kuka. 
-Rekli smo da želimo da napredujemo malim koracima. To smo uspeli – rekao je Hevedes posle utakmice sa Hertom. 

Povezana vest:  Obezbeđenje stadiona na SP biće pojačano