uefa logo copyUEFA kaznila Galatasaraj, Bazel, Fejnord i Standard

Turski klub Galatasaraj kažnjen je sa 50.000 evra zbog incidentnog ponašanja njegovih navijača na utakmici Lige šampiona protiv Arsenala, saopštila je Evropska fudbalska unija (UEFA).
Galatasaraj će takođe morati da u roku od 30 dana nadoknadi štetu Arsenalu nakon što su njegove pristalice napravile vatromet i izazvale nerede na stadionu Emirati 1. oktobra.
Protiv domaćeg kluba iz Londona, koji je pobedio sa 4:1, nisu preduzete nikakve mere iako je bio suočen sa kaznom zbog slabije organizacije utakmice.
Švajcarski prvak Bazel kažnjen je sa 40.000 evra nakon što su njegovi navijači bacali na teren razne predmete tokom utakmice sa Liverpulom u okviru B grupe Lige šampiona, dok je holandski Fejenord „olakšan“ za 15.000 evra zbog blokade stepenista na tribinama na meču Lige Evrope protiv Stadarda iz Liježa.
Belgijski klub kažnjen je sa 17.000 evra zbog toga što su njegovi navijači napravili bakljadu i izazvali prekid te utakmice.
UEFA je kaznila Fudbalski savez Velsa sa 5.000 evra nakon što su navijači reprezentacije uleteli na teren u pobedi nad Andorom (2:1) 9. oktobra, dok je domaćinu „odrezano“ 10.000 evra zbog slabe organizacije meča, kao i „nedoličnog ponašanja igrača“, koji su dobili pet ili više žutih kartona.

Povezana vest:  Ronaldo: Nasilan i nameran start nad Nejmarom