anceloti press

Anćeloti: Jedva čekam da čujem „You’ll Never Walk Alon“ 

Trener Real Madrida Karlo Anćeloti rekao je danas da se divi narednom rivalu u Ligi šampiona, Liverpulu, i da jedva čeka da ponovo uživo oseti atmosferu na čuvenom Enfildu.
Aktuelni šampion Evrope u trećem kolu B grupe elitnog tamičenja gostuje petostrukom šampionu Starog kontinenta, koji ne blista ove sezone i ne sme da izgubi, ukoliko želi da ostane u trci za osminu finala.
-Divim se Liverpulu još od 1984. godine i pobede protiv moje Rome u finalu Kupa šampiona u Rimu. Ima nešto posebno u tome kada njihovi navijači pevaju „You’ll Never Walk Alon“. Sutra uveče ću ranije izaći na teren da još jednom osetim uživo tu atmosferu – izjavio je Anćeloti.
Italijanski stručnjak, koji je sedeo na klupi MIlana u čuvenom finalu u Istanbulu iz 2005. godine, kada cu „crveni“ nadoknadili 0:3 i osvojili trofej kaže da je upravo ta pesma pokrenula rivala.
-Vodili smo 3:0 na poluvremenu, otišli smo u svlačionicu sa mislima da je sve gotovo. Međutim, njihovi navijači nisu prestajali sa pesmom i onda se sve preokrenulo. Neću reći da smo izgubili zbog pesme, ali ima nešto u tome. Ipak, dve godine kasnije vratili smo im milo za drago u Atini. Mislim da je sve to sudbina – naveo je Anćeloti i dodao da sjajna atmosfera može da bude samo dodatni motiv njegovim igračima, posebno Kristijanu Ronaldu, ponajviše zbog rivaliteta Mančester Junajteda i Liverpula.
Madridski tim ima maksimalan učinak posle dva kola, pošto je prethodno pobedio Bazel (5:1) i Ludogorec (2:1), dok Liverpul nije krenuo kako je očekavao, “na mišice” je ostvaren trjumf nad Ludogorecom (2:1), a potom je usledio poraz u Bazelu (1:0).
Ipak, iz kraljevskog kluba navjavljuju oprez, pre svega zbog poslednjeg sudara ova dva tima na Enfildu, 2009. godine, kada su ?crveni? u osmini finala slavili sa ubedljivih 4:0.
Veliku pažnju privlači i duel A grupe u Atini, gde Olimpijakos dočekuje Juventus. Meč između crveno-belih i crno-belih, baš kao i minulog vikenda u Beogradu vodiće srpski sudija Milorad Mažić, a Pirejci, za koje igra bivši zvezdaš Luka Milivojević žele da posle šampiona Španije, Atletika, na svomk terenu sruše i prvaka Italije.
Belgijski šampion Anderleht, čiji napad predvodi reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović, u Briselu dočekuje Arsenal. Anderleht nakon 11 odigranih utakmica u belgijskom prvenstvu drži prvo mesto bez poraza, ali u Evropi je sasvim druga priča – samo jedan trijumf u proteklih 20 utakmica.
Menadžer londonskog tima Arsen Venger za meč u Belgiji ne može da računa na povređene Mesuta Ozila, Matijea Debušija, Jaju Sanoga i Loran Košelnog, ali se očekuje povratak Tea Volkota.
Zanimljivo će biti i u Istanbulu, gde Galatasaraj nakon pobede u derbiju protiv Fenerbahčea (2:1) dočekuje Borusiju iz Dortmunda, koja uprkos lošem startu u Bundesligi u elitnom takmičenju ima maksimalne dve pobede.
Raspored trećeg kola Lige šampiona:
Grupa A: Atletiko Madrid ? Malme, Olimpijakos ? Juventus.
Tabela: Atletiko 3, Juventus 3, Malme 3, Olimpijakos 3.
Grupa B: Liverpul ? Real Madrid, Ludogorec ? Bazel.
Tabela: Real Madrid 6, Liverpul 3, Bazel 3, Ludogorec 0.
Grupa C: Leverkuzen ? Zenit, Monako ? Benfika.
Tabela: Monako 4, Zenit 4, Leverkuzen 3, Benfika 0.
Grupa D: Anderleht ? Arsenal, Galatasaraj ? Borusija Dortmund.
Tabela: Borusija 6, Arsenal 3, Anderleht 1, Galatasaraj.
Sve utakmice počinju u standardnom terminu od 20.45 sati.

Povezana vest:  Krstajić: Želimo pozitivan rezultat na azijskoj turneji