zoran lakovic gensek FSS

Laković: Uefa bi mogla da odloži odluku za sutra

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FS S) Zoran Laković rekao je da bi Evropska fudbalska unija (Uefa) mogla bi za sutra da odloži donošenje odluke o prekinutoj utakmici reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu. 
-Zbog obimnosti predmeta može da se desi da odluka bude odložena za sutra. Poslali smo obimnu dokumentaciju, a verujem da su i Albanci. Postoje pozitivne stvari u ovom slučaju za nas, ali i negativne. Najveći problem s kojim se suočavamo jeste ulazak na teren. Tu bi trebalo postaviti pitanje da li je to propust redarske službe I policije ili dobra intervencija što na terenu nije bilo 3.000 ljudi – rekao je Laković.
On je naveo da je „apsolutni okidač“ za prekid utakmice ulazak drone sa transparentom političko-fašističke sadržine. 
-Pretenzije koje se nalaze na zastavi imaju taj karakter. Nismo ništa predimenzionirali, već to jasno piše u delegatskom pravilniku Uefa. Dron je leteo skoro tri minuta s ciljem da provocira publiku kako bi došlo do opšte panike i tenzije na stadionu. Sve je moglo da se završi na različite načine, pa se postavlja pitanje šta bi se dogodilo da je bio tu još sat vremena – rekao je Laković. 
-Drugi okidač je trenutak kada je naš igrač uhvatio zastavu. Svi su videli da Stefan Mitrović nema nameru da ga gazi, gužva ili bilo šta ružno uradi. Do tog trenutka niko nije ulazio od navijača na teren, ali je bilo negodovanja i ubacivanja predmeta i komešanja. Tek kada su na Mitrovića fizički nasrnuli igrači Albanije, publika je reagovala uz ulazak određenog broja lica na teren – dodao je Laković. 
On je istakao da se odbrana FS S zasniva na činjenici da su sudije i delegat odlučili da se utakmica nastavi. 
-Čitav metež trajao je 60 sekundi. Kada su igrači ušli u tunel apsolutno su se stvorili uslovi za igru. Delegat, sudije u saradnji sa ljudima koji su pratili naš meč, a pratio ga je i glavni bezbednjak Uefe Keri Skot, doneli su odluku da se utakmica nastavi. Srž čitave naše odbrane je upravo to – rekao je generalni sekretar FS S-a. 
Uefa je ranije najavila da će odluku o prekidu doneti danas, a o kazni će odlučiti tročlana komisija. 

Povezana vest:  UO pustio Tumbakovića, Đurić proklinje novac