balotelli lopta

Rodžers ljut na Balotelija zbog menjanja dresa

Trener fudbalera Liverpula Brendan Rodžers izjavio je da će danas razgovarati s Marijom Balotelijem, koji je u poluvremenu utakmice sa Real Madridom u Ligi šampiona zamenio dres s protivničkim igračem Pepeom. Liverpul je juče na Enfildu izgubio od Real Madrida sa 0:3, u utakmici trećeg kola Grupe B u Ligi šampiona. Baloteli je zamenio dres sa Pepeom u poluvremenu, što je naljutilo trenera engleskog tima. 
-To ne podržavam. Ako želiš da menjaš dres, zameni ga na kraju utakmice. O tome ću s njim danas razgovarati – rekao je Rodžers, preneli su britanski mediji. 
Prošle sezone u Liverpulu se dogodila ista stvar, kada je Mamadu Sako u poluvremenu zamenio dres sa Samjuelom Etoom iz Čelsija. 
-Isti incident smo imali i prošle sezone, a to smo rešili unutar kluba. Takve stvari ne bi trebalo da se događaju u Liverpulu – rekao je Rodžers. 
Trener „crvenih“ dodao je da je u poluvremenu umesto Balotelija uveo Adama Lalanu zbog taktike, a ne zbog incidenta. Italijanski fudbaler je u prvom delu utakmice samo dva puta šutnuo na gol i oba puta je bio izblokiran. 
-U pitanju je taktika. Mislio sam da moramo da popravimo kretanje kako bismo izvršili pritisak na njihove centarhalfove i mislio sam da to uradi Rahim Sterling. Lalana je ušao u igru i bio je neumoran. To je minimum u Liverpulu – morate da pritiskate protivnika, morate da radite. Mladi Adam je ušao i to je radio veoma dobro – rekao je Rodžers. 
Trener Real Madrida Karlo Ančeloti rekao je da je menjanje dresova u poluvremenu novina, ali da to nije problem. 
-Mislim da je u fudbalu normalno zameniti dresove na kraju utakmice. Ovo je nešto novo. Ponekad se desi da igrači u poluvremenu zamene dresove sa protivnicima. Ne vidim zbog čega bi to bio problem – rekao je Ančeloti. 

Povezana vest:  Severna Koreja se sprema u Zimbabveu