IMG 3204

UEFA: Utakmica registrovana u korist Srbije, oduzeta tri boda

Prekinuta utakmica fudbalskih reprezentacija Srbije i Albanije registrovana je službenim rezultatom 3:0 za Srbiju, kojoj će biti oduzeta tri boda u kvalifikacijama, a naredna dva meča kao domaćin u Grupi I odigraće bez prisustva publike, saopšteno je danas. 
Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (Uefa) obavestila je danas Fudbalski savez o kaznama zbog prekinute utakmice, koje su Srbija i Albanija odigrale 14. oktobra u Beogradu. Kako se navodi na sajtu FŠ, odlukom Kontrolne i disciplinske komisije Uefa utakmica je registrovana službenim rezultatom 3:0 za Srbiju, a reprezentaciji Srbije će biti oduzeta tri boda u kvalifikacionoj Grupi I. 
Srbija će predstojeće dve utakmice igrati bez publike, a Fudbalski savezi Srbije i Albanije kažnjeni su sa po 100.000 evra. U Grupi I Albanija ima četiri boda iz dve utakmice, a Srbija ima bod iz jednog meča. 
Pisano obrazloženje donesenih odluka biće dostavljeno FŠ u narednih pet dana, a od datuma prijema obe strane će imati tri dana da najave žalbu Komisiji za žalbe Uefa. Posle podnošenja najave, obe strane će imati rok od pet dana da žalbe dostave Uefi. 
Kako je najavio FSS, danas će u Sportskom centru u Staroj Pazovi biti održana Vanredna sednica Odbora za hitna pitanja, posle kojeg će u saopštenju za javnost izneti reakcije na saopštene odluke i usaglašene stavove po svim pitanjima. 
Fudbalski savez Srbije teretio se za paljenje i bacanje baklji I projektila, nemire u publici, upad navijača na teren, nedovoljnu organizaciju, kao i upotrebu lasera. Postupak protiv Fudbalskog saveza Albanije pokrenut je zbog provokativnog transparenta političkog sadržaja i odbijanja da se nastavi prekinuta utakmica. 
Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra na stadionu Partizana u 42. minutu pošto je došlo do incidenata nakon što se iznad terena pojavio dron sa zastavom „velike Albanije“. Tada je došlo do sukoba igrača dve ekipe, a potom je na teren ušao i određeni broj navijača, koji je napao gostujuće fudbalere, nakon čega su oni napustili teren i odbili da se vrate. 

Povezana vest:  AZ Alkmar pobedio pred duel sa Partizanom