IMG 3167

Duka: Odluka plod politčkih uticaja

Predsednik Fudbalskog saveza Albanije Armando Duka ocenio je danas da je odluka Evropske fudbalske unije (Uefa) o prekinutoj utakmici reprezentacija Srbije i Albanije doneta kao plod političkih uticaja.
On je u direktnom telefonskom razgovoru za RTK rekao da je iznenađen zaključcima istrage Disciplinske komisije Uefa koja je dodelila pobedu Srbiji službenim rezultatom 3:0.
On je ocenio da je netačna tvrdnja da je reprezentacija Albanije odbila da nastavi utakmicu i istakao da sudija i delegat meča nisu „naredili“ ekipi da izađe na teren, već su samo pitali da li su u stanju da nastave utakmicu.
Odlukom Kontrolne i disciplinske komisije Uefa utakmica Srbije i Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, prekinuta 14. oktobra u Beogradu, registrovana je službenim rezultatom 3:0 za Srbiju, a reprezentaciji Srbije će biti oduzeta tri boda u kvalifikacionoj Grupi I.
Srbija će predstojeće dve utakmice igrati bez publike, a Fudbalski savezi Srbije i Albanije kažnjeni su sa po 100.000 evra.

Povezana vest:  Alegri: Real je favorit u finalu Lige šampiona