marko nikolic kzn jul 2014 (3)Nikolić: Nemamo prostora ni za radost ni za patnju
 
Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da će predstojeća utakmica sa Jagodinom u srpskom prvenstvu biti jedna od najtežih za njegovu ekipu u dosadašnjem delu sezone.
-Ovu utakmicu lociramo kao jednu od najtežih, ako ne i najtežu u dosadašnjem delu prvenstva. Mi smo istrošeni posle derbija I Bešiktaša i protiv Jagodine moramo biti sa motivacijom koja nije uobičajena i normalna- rekao je Nikolić novinarima na stadionu Partizana.
Partizan će sutra od 17.00 gostovati Jagodini u 10. kolu Super lige Srbije.
-Nemamo prostora niti da se previše radujemo kao posle derbija, niti da previše patimo kao protiv Bešiktaša. Podrška sa kraja evropske utakmice stvorila je dodatnu obavezu da odgovorimo na kvalitetan način, jer su navijači prepoznali momenat u kojem se nalazimo- rekao je Nikolić.
On je naveo da je stanje u ekipi takvo da mu nedostaje nekoliko igrača zbog povreda, dok pojedini fudbaleri konstantno igraju po 90 minuta, što može biti problem.
-Nemam dilemu da će igrači Partizana energijom vratiti podršku koju su dobili posle susreta sa Bešiktašom- dodao je Nikolić.
Trener Partizana je kazao da će ekipa Jagodine biti motivisana „I preko granica svojih mogućnosti“.
-Jagodina je, bez ikakve dileme, jedna od najboljih ekipa u našoj ligi. U kontineitetu je u vrhu domaćeg prvenstva. To je klub u uzletu, sa kvalitetnim igračkim kadrom- kazao je on.
Partizan je prošlog vikenda pobedio Zvezdu u Super ligi sa 1:0, dok je u četvrtak izgubio od Bešiktaša u Ligi Evropa sa 4:0. Nikolić je rekao da bi pre te dve utakmice prihvatio trijumf u derbiju i poraz od turske ekipe, ali „ne tako ubedljiv“.
-Zaista imamo jako malo vremena za opravak. Nemamo dovoljno igrača u kadru da kroz veliku rotaciju osvežavamo tim, već moramo da se služimo svim trenažnim i vantrenažnim metodama oporavka igrača. Pobeda u Jagodini je obaveza za nas-rekao je Nikolić.
Trener Partizana je govorio i o kazni Evropske fudbalske unije (UEFA) povodom utakmice reprezentacija Srbije i Albanije. On je rekao da ne može da bude objektivan po tom pitanju jer navija za Srbiju.
-Osećam se povređeno kada lete onakve zastave iznad Beograda. Emocije moram da stavim na stranu i na neki način je to možda poštena odluka, ali malo čudna. Niko nema pravo da bude nezadovoljan, cini mi se da je UEFA išla tom linijom- kazao je Nikolić.
Crno-beli su prvi na prvenstvenoj tabeli sa 24 boda, dva više od Vojvodine, a četiri od „večitog“ rivala Crvene zvezde, uz utakmicu manje.
Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Sudija Veb otvoren za primenu tehnologije na utakmicama