nejc pecnik treningMinimalac Zvezde protiv Donjeg Srema

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras na svom terenu ekipu Donjeg Srema sa 1:0 (1:0) u 10. kolu Superlige.
Jedini strelac pred oko 7.000 gledalaca bio je Nejc Pečnik iz penala 35. u minutu.
Crveno-beli nisu blistali, ali su prekinuli niz od dva meča bez pobede, posle poraza od Partizana i remija protiv Voždovca.
Utakmica je kasnila 20 minuta, pošto je na stadionu nestala struja zbog kvara na trafo stanici.
Donji Srem nije došao u Beograd da se brani, od starta meča zaigrao je hrabro i napadački, a najbolji igrač gostiju Rade Krunić propustio je odličnu priliku već u 8. minutu.
Videlo se da se aktuelni šampion nije još oporavio od poraza u „večitom derbiju“, a prvu šansu imao je tek u 25. minutu kada je Rakić glavom promašio gol sa pet metara.
Samo sedam minuta kasnije sudija Nenad Đokić dosudio je penal za Zvezdu, nakon što je štoper gostiju Marko Prljević igrao rukom posle šuta Rakića.
Siguran sa 11 metara bio je Slovenac Nejc Pečnik.
Sporna situacija dogodila se u finišu prvog poluvremena kada je gol postigao veteran gostiju Darko Spalević, ali je poništen zbog ofsajda.
U drugom poluvremenu Crvena zvezda je imala blagu inicijativu, ali bez konkretnih poteza i šansi. Vojvođani su se opredelili za kontre i posle jedne takve mogli su da izjednače, ali je golman domaćih Predrag Rajković bio uspešniji od Aleksandra Stanisaljevića u situaciji ?jedan na jedan?.
Utakmica u nastavku nije obilovala većim uzbuđenjima, a jedino vredno pomena je šansa Rakića u 80. minutu, kada je njegov udarac glavom odbranio Belić.
Crveno-beli će naredne sedmice igrati dva puta protiv Rada na Vračaru, u sredu u nacionalnom kupu, kao i tri dana kasnije u Superligi.
Rezultati i strelci 10. kola:
Crvena zvezda – Donji Srem 1:0 (Pečnik penal 35)
Odigrano danas:
Mladost – Rad 2:1 (Frajdej 27, Milunović 67 – Rodić 74)
OFK Beograd – Čukarički 0:4 (Matić 27, 68, Srnić 50, Bojić 88)
Spartak – Borac 2:2 (Torbica 7, Milić 55 – Antonić 4, Jovanović 90+1)
Radnički Niš – Radnički Kragujevac 1:0 (Đilas 49)
Napredak – Novi Pazar (19)
Vojvodina – Voždovac (19)
Tabela: Partizan 24 boda (-1), Crvena zvezda 23, Vojvodina 22, Čukarički 18, Mladost 16, OFK Beograd 15 (-1), Spartak 15, Novi Pazar 13, Rad 11, itd.

Povezana vest:  Leonardo: Nagrade prijaju, ali obaveziju