anceloti press-nasmejanAnćeloti: Trud i požrtvovanje doneli pobedu

Trener Real Madrida Karlo Anćeloti izjavio je da su njegovi fudbaleri večeras pobedili Barselonu zahvaljujući trudu, velikoj želji i požrtvovanju.
-Najbolja stvar? Trud mojih igrača. Nismo izgubili glave kada su poveli. Nastavili smo sa našim idejama i planom i sve je išlo kako treba. Mnoge stvari su mi se večeras dopale kod moje ekipe, bio je dobar tempo, a i dobro smo se oporavili od teške utakmice u sredu (protiv Liverpula) – rekao je Anćeloti za list AS.
Fudbaleri Reala pobedili su večeras na Santjago Bernabeu u 228. „el klasiku“ Barselonu sa 3:1 i smanjili zaostatak na jedan bod za katalonskim klubom. Barselona je povela u četvrtom minutu golom Nejmara, a Real je preokrenuo golovima Kristijana Ronalda u 35. Minute iz penala, Pepea u 50. i Karima Benzeme u 61. minutu.
-Oduvek mislim da odbrana nije pitanje kvaliteta igrača, već pitanje požrtvovanja. Vodim ozbiljan profesionalni tim koji je svestan da igra za Real Madrid i zna da se žrtvuje. Želeli smo da napadamo preko krila. U drugom poluvremenu smo pobedili zato što smo želeli da pobedimo – rekao je Ančeloti.
Italijanski trener pohvalio je igru svoje ekipe, a istakao je Iska I dodao da je ceo tim igrao na visokom nivou, „što nije bilo lako jer je od utakmice sa Liverpulom u Ligi šampiona prošlo nepuna tri dana“.
-Protiv Liverpula smo pokazali da nije sve u fizičkoj snazi. Mi smo I psihički jaki, uvereni smo da nam ide dobro. Igrači su koncentrisani, razgovaraju o onome što radimo i prate taktiku I instrukcije. Teško je porediti se sa drugim timovima, ali mislim da je ovo ozbiljna ekipa – rekao je on.
-Ovo je važna pobeda pošto je naš protivnik veoma jak, a ostvarili smo cilj jer smo smanjili zaostatak na bod. Zbog toga smo svi zadovoljni – dodao je Anćeloti.

Povezana vest:  Pobede Leverkuzena, Grojtera i Ajntrahta