fk novi pazar

FK Novi Pazar: Osuđujemo ubistvo, ali utakmicu treba igrati

Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je danas da osuđuje ubistvo nedužnog navijača košarkaša Crvene zvezde u Istanbulu, ali da ne smatraju da zbog toga treba odlagati fudbalski meč sa Voždovcem u Beogradu.
Meč 13. kola Superlige Srbije između Voždovca i Novog Pazara koji je trebalo da bude odigran danas od 13 sati u Beogradu odložen je kako bi se izbegli eventualni incidenti zbog ubistva navijača KK Crvene zvezde u Istanbulu. 
-Ne sumnjamo u dobre namere, ali se ne slažemo sa ovakvom odlukom koja će se sada pogrešno tumačiti. Žao nam je i osuđujemo ubistvo nedužnog navijača, ali kakve veze ima FK Novi Pazar sa nečim što se desilo u drugoj državi – rekao je gemeralni sekretar FK Novi Pazar Redžep Korać.
-Znači li to da će se ubuduće sve što se dešava u Turskoj povezivati sa nama. Nama je sinoć oko 20 časova rečeno da je zabranjen dolazak našim navijačima i oni su pristali da ne dolaze na ovu utakmicu , da bi nas u ponoć obavestili da je utakmica odložena – kaže se u saopstenju i dodaje da je FK Novi Pazar tražio da se meč odigra i pred praznim tribinama, ali da “ ni to nije prihvaceno, jer je policijska procena bila da nije bezbedno“.

Povezana vest:  Lalatović: Ne opterećujemo se prvim mestom