mario baloteli 1

Baloteli: Pobeda u Sofiji nema alternativu

Fudbaleri Liverpula nemaju izbora i jednostavno moraju da pobede na sutrašnjem gostovanju protiv Ludogoreca u Ligi šampiona, ukoliko žele da zadrže šanse za plasman u osminu finala.
Engleski tim je u prvom duelu B grupe na Enfildu slavio na „na mišiće“, pogotkom kapitena Stivena DŽerarda iz penala u finišu meča, a ništa lakši zadatak ne čeka ih ni u Sofiji, pogotovo kada se uzme u obzir loša forma tima..
-Moramo da pobedimo u Bugarskoj, alternative nema. Verujem da je tim sposoban da to uradi – rekao je napadač Mario Baloteli, koji je jedan od dva pogotka u dresu „crvenih“ postigao protiv bugarskog šampiona.
Ludogorec će biti veoma motivisan da napravi novo iznenađenje, posle pobede nad Steauom, ali i odličnim partijama protiv madridskog Reala.
Upravo madridski tim bezbrižno putuje u Bazel jer je prethodno obezbedio mesto lidera grupe, u kojoj ima maksimalan učinak. Sa druge strane švajcarski tim bi i sa bodom bio prezadovoljan protiv aktuelnog šampiona Evrope.
Šampion Italije Juventus posle odličnih partija u Seriji A želi da napravi iskorak u Evropi i pobeda u švedskom Malmeu ne bi smela da dođe pod znak pitanja.
-Ne smemo da potcenimo Malme, koji je ove sezone pokazao da ima kvalitetan sastav. Pobedili su Olimpijakos i moramo da budemo oprezni – rekao je trener torinskog kluba MASIMILIJANO ALEGRI.
U drugom meču B grupe, grčki Olimpijakos rasterećeno putuje u Madrid šampionu Španije Atletiku.
-Iako moramo da pobedimo, ulogu favorita prepuštamo domaćinima. Atletiko i ove sezone igra odlično i biće veoma teško – rekao je trener Mičel, koji bi trebalo da u startnoj postavi pruži priliku Luki Milivojeviću.
U grupi C Bajer u Leverkuzenu dočekuje Monako i nemačkom timu je potreban remi kako bi obezbedio prolaz dalje. Iako Bajer u prvenstvu ne igra prema očekivanjima, u Ligi šampiona ima devet bodova i na korak je od prvog mesta u grupi.
Sa druge strane Monako je u lošoj formi, na pet od poslednjih šest utakmica nisu postigli gol, ali u Ligi šampiona će do poslednjeg kola voditi borbu za osminu finala sa Benfikom i Zenitom.
Meč u Sankt Peterburgu će posebno interesantan biti fudbalerima ruskog tima Akselu Vitselu i Ezekijelu Garaju, koji su se afirmisali upravo u Benfiki i imaće priliku da eliminišu nekadašnji klub.
Derbi se igra u Londonu u okviru D grupe, gde Arsenal dočekuje oslabljenu Borusiju iz Dortmunda, koja će biti bez povređenog Marka Rojsa. Gosti, koji su već obezbedili prolaz, trenutno su više okrenuti problemima sa povredama i lošim igrama u Bundesligi, uprkos tome što bi im remi znacio prvo mesto u grupi.
U preostalom meču, Anderleht predvođen Aleksandrom Mitrovićem i Galatasaraj vodiće borbu za mesto koje vodi u Ligu Evrope.
Grupa A:
Malme – Juventus
Atletiko Madrid – Olimpijakos
Tabela: Atletiko 9, Olimpijakos 6, Juventus 6, Malme 3.
Grupa B:
Bazel – Real Madrid
Ludogorec – Liverpul
Tabela: Real 12, Bazel 6, Liverpul 3, Ludogorec 3.
Grupa C:
Zenit – Benfika
Bajer Leverkuzen – Monako
Tabela: Bajer Leverkuzen 9, Monako 5, Zenit 4, Benfika 4.
Grupa D:
Arsenal – Borusija Dortmund
Anderleht – Galatasaraj
Tabela: Borusija Dortmund 12, Arsenal 7, Anderleht 2, Galatasaraj 1.
Utakmica između Zenita i Benfike igra se od 18 sati, dok su ostali dueli počinju od 20.45.

Povezana vest:  FS Rumunije: Martinović sprečio veće incidente