galatasaraj navijaci

Novo divljanje navijaca Galatasaraja,prekinut mec u Briselu 

Navijači turskog Galatasaraja ne prestaju sa nasilničkim ponašanjem pošto su večeras u Briselu prekinuli utakmicu fudbalske Lige šampiona mladih timova protiv domaćeg Anderlehta.
Belgijski sajt voeltbalkrant.com prenosi da je sudija bio primoran da prekine igru već na početku susreta nakon što su pristalice Galatasaraja ubacivali baklje na teren i izazvali incidente na tribinama.
Navijači turskog kluba razvili su transparent s natpisom „svi ćete proći kao Marko“, aludirajući na ubijenog navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, uz skandiranje „Ubij Srbina“.
Takođe su okačili zastave Turske, Albanije i samozvane republike Kosovo, uz neprestane provokacije.
Belgijski sajt navodi da je utakmica nastavljena tek nakon što su dodatne snage bezbednosti uspostavile kontrolu situacije na tribinama.
Pristalice Galatasaraja sramotno su poneli u nedelju pred početak prvenstvene košarkaške utakmice sa Bešiktašom, kada su zviždali na minut ćutanja kojim je odata pošta ubijenom Ivkoviću, a večeras su pokazali da ne prezaju od daljeg nasilja.
Ivković je ubijen u petak uoči utakmice košarkaške Evrolige u Istanbulu, gde je Crvena zvezda gostovala ekipi Galatasaraja, a sahranjen je u ponedeljak na Bežanijskom groblju u Beogradu.

Povezana vest:  Viljaš-Boaš: Totenhem nije kandidat za titulu