totenhem partizan

LIGA EVROPE

Partizan poražen u Londonu, uz dobru igru

Fudbaleri Partizana izgubili su večeras u Lodnonu od ekipe domaćeg Totenhema sa 1:0, u utakmici 5. kola C grupe Lige Evrope. Partizan je pretrpeo četvrti poraz i ostao na začelju tabele, dok je Totenhem trećom pobedom obezbedio prolaz u narednu fazu.
Meč je odigran na stadionu Vajt hart Lejn, a sudio je Jevgenij Aranovski iz Ukrajine.
Strelac: Stambuli u 49. minutu.
Žuti kartoni: Stambuli (Totenhem), Grbić, B.Ilić (Partizan).
Totenhem: Loris, Noton, Vertongen, Kirikeš, Dejvis, Lenon, Lamela, Dembele (od 56. Bentaleb), Stambuli, Paulinjo, Soldado (od 66. Kejn).
Partizan: Lukač, B. Ilić, Stanković, Ćirković, Volkov, Marković, Ninković (od 62. Živković), S. Ilić (od 74. Marinković), Grbić, Lazović, Škuletić (od 78. Kojić).
Fudbaleri Partizana očekivano su poraženi na gostovanju u Londonu, ali nisu razočarali igrom u susretu sa renomoranim protivnikom.
Naprotiv, pokazali su se u sasvim dobrom izdanju i malo je nedostajalo da iznenade favorizovanog premijerligaša.
Igrali su onako kako su i najavljivali uoči susreta, opušteno i bez pritiska, pa su stvorili više povoljnih prilika pred protivničkim golom.
Međutim, nisu imali sreće, a i napadači nisu imali svoj dan, pre svih Škuletić i Lazović, tako da je odlučio gol Stambulija četiri minuta posle odmora.
Utakmica je obeležena egzibicionističkim ispadima domaćih navijača, pa je u završnici poluvremena sudija bio prinuđen da igrače posalje u svlačionicu nakon tri pojedinačna upada na teren.
Susret je nastavljen tek nakon što je organizator uspostavio kontrolu situacije i onemogućio dalje izgrede.
Sve tri osobe, koje su u različitim razmacima uletele na teren, nosile su istu majicu s natpisom „Basbud FC“ i želeli su da se fotografišu sa domaćim igračima, odnosno da naprave selfi.
Međutim, na tribini stadiona Vajt Hart Lejn istaknuta je albanska zastava sa očiglednom namerom pojedinaca da isprovociraju fudbalere Partizana.
Zbog ovih incidenata Totenhem je kao domaćin utakmice skoro sigurno suočen sa disciplinskom istragom Evropske fudbalske unije.
Beogradski crno-beli u poslednjem kolu dočekuje 11. decembra ekipu grčkog Asterasa.

Povezana vest:  Sutra žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo za mlade