radovan curcic nagrada

Ćurčić: Razgovori sa igračima dobro napreduju

Selektor Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da Fudbalski savez Srbije čini sve da fudbaleri koji su potrebni zaigraju za reprezentaciju i da će učiniti sve kako bi ekipa došla do rezultata. 
-Fudbalski savez Srbije će učiniti sve da igrači koji su potrebni budu sa nama. Razgovori sa igračima napreduju dosta dobro. Polako im dajemo informacije šta želimo od njih – rekao je Ćurčić novinarima u Beogradu. 
Prema njegovim rečima, najbitnije je da svi igrači budu zdravi na sledećem okupljanju u martu. 
-Kvalitet igrača nije sporan. Kada nema rezultata zna se da nešto nedostaje, a to je u ovom trenutku očigledno tim. Ali, mnogo okolnosti utiče na to da reprezentacija odigra dobro i nadam se da ćemo imati sreće kada je u pitanju stanje igrača – kazao je Ćurčić. 
On je istakao da će sa svojim stručnim štabom insistirati na kolektivu, jer reprezentacija „samo tako može do rezultata“. Srbija posle četiri kola ima samo bod u Grupi I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. 
-Čeka nas težak posao, u fudbalu nema garancija, ali mogu da obećam da ću učiniti sve da dođe do rezultata – kazao je Ćurčić. 
Naredni protivnik Srbije biće Portugal, a selektor je rekao da ta utakmica može da odredi smernice kada je put reprezentacije u pitanju. 
-Ali, ne mislim da je ta utakmica biti ili ne biti. U opticaju je 15 bodova i druge ekipe igraju utakmice. Pokušaćemo da damo sve od sebe, kada pošteno radite posao veća je verovatnoća da će doći rezultat – kazao je selektor, kome je danas uručeno priznanje FSS za najboljeg trenera u 2014. godini. 
Utakmica između Portugala i Srbije igraće se narednog marta. 

Povezana vest:  Druga pobede Crvene zvezde u Crnoj Gori