Brendan Rodgers  press

Rodžers: Zaslužili smo pobedu; Venger razočaran

Trener fudbalera Liverpula Brendan Rodžers rekao je da je njegova ekipa danas zaslužila da pobedi Arsenal u derbiju 17. kola Premijer lige. 
-Nema sumnje da smo zaslužili pobedu, izvanredno smo odigrali, čak bolje nego protiv Arsenala prošle godine, kada smo ih pobedili sa 5:1. U prvom poluvremenu smo potpuno dominirali i zasluženo poveli. Ali, poremetio nas je gol koji smo primili u završnici poluvremena – rekao je Rodžers, preneli su britanski mediji. 
Liverpul i Arsenal odigrali su danas na Enfildu nerešeno 2:2. „Crveni“ su poveli u 45. minutu golom Filipea Kutinja, a minut kasnije Arsenal je izjednačio preko Matjea Debišija. Ekipa Arsena Vengera povela je u 64. minutu golom Olivijea Žirua, a bod Liverpulu doneo je Martin Škrtel u sedmom minutu sudijske nadoknade vremena. 
-U drugom poluvremenu smo nastavili da ih pritiskamo, stvarali šanse, ali smo dozvolili da primimo jeftin gol. Nemamo problema sa organizacijom igre, već donošenje odluka može da bude problem. Ne možete da donosite pogrešne odluke ako želite da sačuvate svoj gol – rekao je Rodžers. 
-Ali mi smo napadali ih čak i sa igračem manje i najmanje što smo zaslužili je gol, zbog karaktera koji smo pokazali – dodao je on. 
Trener Arsenala Arsen Venger rekao je da je razočaran remijem, ali da je podela bodova pravedan ishod. 
-To je možda fer rezultat, ali razočarani smo što smo primili gol posle takvog kornera. Utakmica je bila napeta, a mi smo u prvom poluvremenu igrali ‘pod kočnicom’ i brzo smo gubili loptu. Liverpul je igrao dobro – rekao je Venger. 
-U sudijskoj nadoknadi smo morali da preživimo dva-tri kornera I slobodnih udaraca. Kada su nam dali gol imali smo mnogo defanzivaca okolo i razočaravajuće je što nisu čak ni skočili. U takvim situacijama želite da svi budu koncentrisani na izvođenje kornera. Moj posao je da pobeđujem, a kada vodite sa 2:1 nekoliko minuta pre kraja, želite da pobedite. Ipak mislim da je rezultat 2:2 pravedan – dodao je Venger. 
Arsenal je šesti na tabeli sa 27 bodova, a Liverpul se popeo na 10. mesto i ima sedam bodova manje. 

Povezana vest:  Vokri: Čeka nas istorijska utakmica