murinjo stadion

Murinjo: Svi su podreženi timu

Trener Londonskog Čelzija Žoze Murinjo ocenio je danas da je stanje u ekipi „plavaca“ odlično, dodajući da svaki igrač u timu daje svoj maksimum, kako bi tim očuvao prvoplasiranu poziciju u Premijer ligi.
Murinjo je podsetio da je Čelzi tek pred kraj zimskog dela sezone odigrao mečeve, bez nekoliko standardnih prvotimaca, među kojima je i srpski reprezentativac Nemanja Matić.
-Kurtoa, Matić i Fabregas su do sada bili standardni u prvoj postavi, što je otvorilo prostor za Petra Čeha i Džona Obi Mikela – objasnio je Murinjo, dodajući da je Nigerijac Mikel, pokazao zaista sjajnu igru, iako je često na klupi londonske ekipe.
Murinjo smatra da u ekipi Čelzija svi moraju biti podređeni timu, dodajući da nema mesta za sebične igrače, prenose agencije.
-Mikel može da bude naš najbolji igrač na terenu, i ako pre toga ne zaigra čak i tri meseca, to je moguće jer je veliki profesionalac i trenira konstantno na vrhunskom nivou – objasnio je Murinjo.
Murinjo je napomenuo da ne želi da ima preveliki broj igrača na raspolaganju.
-Meni ne treba preveliki broj igrača, kada je tim manji, onda su svi igrači bitni – istakao je Murinjo.
On smatra da često igrač koji uđe sa klupe pred kraj meča, može biti „čovek odluke“.
-Onaj igrač koji ulazi u igru u poslednjih pet minuta, često može biti presudan za krajnji ishod meča, tako da verujem da je svaki igrač u timu, podjednako bitan – poručio je Murinjo.
On je naglasio da u timu Čelzija postoji jaka, ali i zdrava konkurencija.
-Kada ste golman u timu kao što je Čelzi, to znači da ste dobar golman, ali znači i da niste jedini dobar golman u timu – objasnio je Murinjo i dodao da je isti princip I kada su napadači u pitanju, ili bilo koja druga pozicija na terenu.

Povezana vest:  Torino lako sa Sampdorijom, Juventusu bod u Udinama