valj ant 30012015RADOV KOLUBARSKI KVARTET ZA ČVRŠĆU GRAĐEVINU!
 
Branislav Milošević, Ivan Marković, Miloš Milisavljević, Milloš Obradović… Pored činjenice da prva  trojica imaju isto  početno slovo prezimena, a dva poslednjepomenuta identična imena, spona  za četvoricu  fudbalera Rada je da su poreklom iz istog regiona – Valjevskog!
Branislav Milošević, je kapiten i lider tima… Obožavan kod navijača Rada u čijim srcima ima poseban status. Zavredeo ga je izuzetnim odnosom na terenu i van njega. Sebe nikada ne štedi u devedesetominutnom intervalu kada istrči u „nebo-plavom“ dresu. Momak iz Osečine je pravi primer i putokaz za mlađe igrače.
-Prošla prolećna sezona ja najteža polusezona u mojoj karijeri, ali verovatno i najbolja. Postigao sam četiri gola i imao izuzetan pritisak kao kapiten da pružim najviše i sačuvamo Radu status ekipe koja će i u narednom periodu igrati u Jelen Superligi. Cilj je ostvaren, pa je pomenuti period  dobio epitet najslađeg ostvarenja u mom profesionalnom angažmanu – započinje razgovor, ljubimac navijača Rada, Branislav Milošević.
U fudbalu su fluktuacije neminovnost. Ponovo je  grupa talentovanih  golobradih mladića dobila šansu da se nametne stručnom štabu. Koliki su dometi ovog sastava Rada?
-Rad je prepoznatljiv kao rasadnik talenata i ne čudi činjenica da je jedan broj talentovanih omladinaca priključen prvom timu. Svojim  potencijalom su zavredeli da budu deo takmičarske ekipe, a na nama starijima je da ih usmerimo u pravom pravcu i obezbedimo Radu što više bodova-ističe kapiten Milošević.
Ivan Marković je u Crnotravskoj nešto duže od godinu dana. Na letnjim pripremama u Sloveniji, „Lajkovački Bebeto“  je bio najbolji strelac tima. Povrede su ga omele da zasija punim sjajem tokom jeseni, ali je sada  odlučan da se iskaže u svom punom potencijalu…
-Na meni je da radim maksimalno angažovano na svakom treningu i da koristim svaki minut koji mi trener ukaže. Nadam se da ću svojim radom zavredeti veću minutažu i doprineti da ekipa Rada bude na poziciji koja joj garantuje mirnoću u drugom delu sezone. Mislim da možemo biti plasirani u prvoj polovini tabele JSL –rekao je zvanično igrač sa najjačim šutem u timu sa Banjice, Ivan Marković.
Miloš Milisavljević je letos stigao na Banjicu. I ranijih godina je bilo pokušaja da  talentovani Valjevac obuče dres sa armaturom. Specifičan po autentičnom vizuelnom identitetu, deo svoga imidža prenosi i na fudbalski teren kroz prikaz koji treba da donese „plus“ ekipi Rada. Mogu li se navijači „građevinara“ nadati prodorima popularnog Milija koji će izroditi gol šansu ili golgetersko poentiranje?
-Očekujem da se u Antaliji dobro spremim i svojim angažovanjem nametnem stručnom štabu. Nadam se da ću opravdati ukazano poverenje svih u klubu i zasigurno ću dati svoj maksimum. Bitno je da ekipa  igra dobro i ostvaruje pozitivne  rezultate.  Zacrtani cilj mora biti ostvaren , a to je obezbeđenje  superligaškog statusa – rekao je „Banjički Rodrigez“, Miloš Milisavljević.
„Građevinari“ će ponovi na proleće zaigrati u svom sportskom domu i pred svojom publikom. Koliko ta činjenica znači na polju samopouzdanja za aktuelni igrački pogon?
-Svakoj utakmici ćemo prići sa istim motivom, a to je da damo maksimum i stignemo do pobede. Mnogo će nam značiti što se vraćamo na Banjicu,  jer uz naše navijače, samopouzdanje tima je takvo da nema limita. Želimo da se na proleće svi radujemo igrama i rezultatima Rada – kaže Miloš Milisavljević.
Milisavljevićev imenjak, Miloš Obradović je na Banjicu stigao u zimskom prelaznom roku. Nekadašnji internacionalac u portugalskoj Leiriji i slovačkoj Nitri  treba da osigura levi defanzivni bok „građevinara“…
-Ja sam sa Uba gde se fudbal prepoznaje po talentu i znanju. I aktuelni najbolji fudbaler Srbije, Nemanja Matić je Ubljanin, što je veliki stimulans za sve koje su sa ovog podneblja i bave se fudbalom. Očekujem da ću svojim iskustvom doprineti još boljim ostvarenjima Rada – kaže Obradović, ovosezonska akvizicija tima sa Banjice.
Austrougarski general Oskar Poćorek je poklekao pred „srpskim vojnikom“ u Kolubarskoj bitki. Radovi fudbalski vojnici sa Kolubare žele da učvrste  status klubu sa Banjice  na elitnoj sceni Srbije, kroz prolećne fudbalske bitke u nastavku šampionata.
Povezana vest:  Borusija pobedila Majnc, Jojić strelac