cukaricki slavlje

Čukarički: Potrebno je promeniti sistem u Super ligi

Fudbalski klub Čukarički saopštio je danas da je neodrživ sistem takmičenja u Super ligi Srbije, te je neophodno više utakmica u sezoni.

-Ključno je vraćanje poverenja publike u regularnost srpskog fudbala. To bi sigurno donelo i bolju posećenost na tribinama, koja je najvažnija kako bi igrači pružili svoj maksimum na utakmicama. Takmičenje u Super ligi Srbije je među najkraćima u Evropi, a duge pauze između jesenjeg i prolećnog dela ne odgovaraju nikom iz sveta fudbala – navodi se u saopštenju Čukaričkog.

Povezana vest:  Milan ubedljiv protiv Bolonje

Početak prvenstva se mora uskladiti sa evropskim takmičenjima zbog tempiranja forme, jer je, kako navodi Čukarički, evidentan napredak u ligama koje su to uradile, poput Belgije i Poljske.

 -Zalažemo se za uvođenje plej-ofa i plej-auta, jer je to jedino dobro za budućnost našeg fudbala. Smatramo da se i sad na domaćim terenima igra regularan fudbal, ali će se ovim otkloniti svaka sumnja jer će se prvenstvo igrati do poslednjeg sudijskog zvižduka“, rekao je sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević.

Povezana vest:  Jagodina lako pobedila Čukarički, remi u Kruševcu

U Čukaričkom veruju da većina sportskih radnika u Srbiji ima isti stav o promeni sistema takmičenja.

-Podsećamo da su klubovi obavezni da se do 28. februara izjasne Super ligi o predlogu promene formata takmičenja. Čukarički je tu svoju obavezu ispunio, a ovim putem želimo svoj stav da ponovimo, jer smo uvereni u njegovu ispravnost – navodi se u saopštenju.

Povezana vest:  Policija u Bratislavi privela dvojicu navijača Zvezde