marko nikolic kzn avgust

Nikolić: Loš dan neće nas izbaciti iz ritma

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić rekao je danas da je nerešen rezultat protiv Voždovca u prošlom kolu Super lige Srbije bio posledica „nesrećnih okolnosti“ I da njegova ekipa ima dovoljno samopouzdanja da ne dozvoli da je loš rezultat izbaci iz ritma. 
Fudbaleri Partizana sutra od 17 časova na svom stadionu igraju protiv Radničkog iz Niša, utakmicu 17. kola Super lige Srbije. 
-Dolazi nam ekipa koja je najviše promenila sastav u odnosu na prvi deo sezone i to u najpozitivnijem smislu. Pojačali su se tamo gde im je bilo potrebno, imaju iskustvo, kvalitet i takmičarski mentalitet koji su demonstrirali u utakmici prvog kola prolećnog dela. Dakle, nimao lak zadatak pred nama – rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Beogradu. 
Partizan je u prošlom kolu na svom terenu odigrao nerešeno protiv Voždovca 3:3, a Radnički bez golova sa Crvenom zvezdom. 
-Mi imao više nego dovoljno samopouzdanje i vere u sebe da ne dozvolimo da nas jedan loš rezultat I dan pun nesrećnih okolnosti izbace iz ritma. Igrači su puni želje da se dokažu i da pokažu da je to bio loš dan. Verujem da možemo da odigramo dobru utakmicu i dođemo do tri boda koji će biti jako važna u nastavku borbe za osvajanje titule – rekao je Nikolić. 
Radnički je u prošlom kolu odigrao bez golova sa Crvenom zvezdom, a novinare je zanimalo da li Partizan ima rešenje za odbranu niške ekipe. 
-Oni su korpulentna i fizički dominantna ekipa, pa dobro koristi skok igru. Moramo biti i realni u analizi te utakmice, stanje terena u Nišu je bilo katastrofalno i odgovaralo je timu koji se branio. Tako da imam određenu vrstu razumevanja za kolegu iz tabora našeg najvećeg rivala koji se žalio na uslove. Uvek je lakše timu koji se brani nego onom koji treba da reši tu odbranu po lošem terenu – rekao je Nikolić i dodao da njegova ekipa ima jasnu ideju kako da savlada odbranu Radničkog. 
Trener crno-belih istakao je da u odnosu na tim iz utakmice sa Voždovcem neće biti mnogo promena u timu i da on „nikada nije skidao glavu igračima zbog jednog lošeg rezultata“. 
Nikolić je rekao da ne veruje da će mladi napadač Ivan Šaponjić početi utakmicu kao i da je za meč sa Radničkim neizvestan nastup golmana Milana Lukača zbog povrede zgloba. 
-Na treningu u sredu se ‘zakuvalo’ i u toj borbi Lukač je zaradio distorziju zgloba. Obzirom da je golman i da gotovo čitavu utakmicu treba da provede na prstima, njegov nastup je neizvestan. Ne mogu sa sigurnošću da kažem da li će igrati ili ne, ali bliže je tome da se odmori dva-tri dana – rekao je on. 
Nikolić je naveo da će Gregor Balažic možda debitovati protiv Radničkog, a na pitanje da li postoji mogućnost da se Danilo Pantić vrati u tim, on je rekao „da ne veruje da je to moguće“. Posle ponude Čelsija koju je odbila uprava Partizana Pantić nije želeo da produži ugovor, pa se na njega ne računa. 
-Imao sam zadovoljstvo da treniram talentovanog igrača koji nije otišao dobrim putem. Klub je pokazao čvrst stav i doneo odluku koju ja podržavam – rekao je Nikolić. 

Povezana vest:  Edin Džeko: Pokazali smo koliko je BiH moćna