sep blater 2

Blater apelovao na Iran da zenama dozvoli da gledaju mečeve

Predsednik Međunardne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater apelovao je na Iran da ukine zabranu prisustva žena na stadionima, opisujući tu situaciju kao neprihvatljivu.
-Kada sam putovao u Iran u novembru 2013, ne samo da sam video da vlada ogromno interesovanje za fudbal, već sam uočio da zakon ne dozvoljava ženama da prisustvuju odigravanju fudbalskih mečeva – napisao je Blater za nedeljnik FIFA, a prenosi Rojters.
On je naglasio da je tada na sastanku sa predsednikom Irana Hasanom Ruhanijem pokrenuo to pitanje i da je stekao utisak da ima mogućnosti za promene.
-Ipak, ništa se nije dogodilo. I dalje za žene u Iranu važi zabrana ulaska na stadione, uprskos tome što postoji napredna ženska fudbalska oranizacija u toj zemlji – naglasio je Blater i apelovao na iranske vlasti da otvore kapije stadiona za žene.
Iran konkuriše Ujedinjenim Arapskim Emiratima za domaćina Azijskog kupa 2019, ali zabrana prisustva zena na stadionima ne daje im prevelike šanse da dobiju organizaciju tog turnira. Blater je kritikovao i ostale kontinentalne konfederacije što za članstvo u izvršnom komitetu FIFA nisu izabrali ni jednu ženu.

Povezana vest:  Het-trik Mesija za prvo mesto