mne rusija

SKANDAL U CRNOJ GORI

Utakmica u Podgorici definitivno prekinuta

Fudbalska utakmica između reprezentacija Crne Gore i Rusije u Podgorici, u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, definitivno je prekinuta u 67. minutu.
Nemački sudija Denis Ajtekin odlučio je da igrače pošalje u svlačionicu nakon novog incidenta na terenu.
Posle dosuđenog prenala za Rusiju kojeg nije realizovao Širokov, došlo je do koškanja igrača dva tima, a ruski reprezentativac Kombarov pogođen je tvrdim predmetom sa tribina.
Usledila je potom i tuča navijača dva nacionalna tima na tribinama Gradskog stadiona.
To je bio drugi ispad crnogorskih navijača, koji su već u prvom minutu izazvali prekid meča, kada su bakljom pogodili u glavu golmana Akinfejeva, zbog čega je prebačen u bolnicu.
Prvi prekid trajao je više od pola sata, pauza između dva poluvremena isto toliko, a oficijelni spiker upozorio je da će meč definitivno biti prekinut u slučaju bilo kakvog incidenta.
Kako se to dogodilo, Ajtekin je rešio da utakmicu definitivno prekine i ona neće biti nastavljena.
Ranije večeras u centru Podgorice došlo je do incidenata, kada se grupa od pedesetak navijača Rusije okupila na Trgu republike, gde je jedno vreme pevala ruske pesme, a potom pokušala da zapali zastavu SAD, što je sprečila policija.
Sa trga se moglo čuti i skandiranje „Rusija i Srbija, braća zauvek“.
Zatvoreno je više ulica u centru grada, a zbog važnosti utakmice policija je preduzela opsežne mere bezbednosti.
Utakmica G grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope između Crne Gore i Rusije počela je u 20.45 sati, a prekinuta je u 67. minutu pri rezultatu 0:0.

Povezana vest:  Ibrahimović vratio PSŽ na vrh