holandija slavlje

Holandija pobedila Španiju, Italija i Engleska nerešeno

Fudbalska reprezentacija Holandije savladala je večeras u prijateljskoj utakmici u Amsterdamu selekciju Španije sa 2:0, dok su Italija i Engleska u Torinu odigrali nerešeno 1:1.
Susret na Amsterdam Areni izazvao je veliko interesovanje, jer su se sastali finalisti prvenstva sveta 2010. godine u Južnoj Africi, a i zbog činjenice da je Holandija na prošlogodišnjem Mundijalu u Brazilu deklasirala Španiju (5:1).
Bio je to pravi ispit za izabranike selektora Gusa Hidinga, koji igraju promenljivo u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, ali ovog puta ispunili su očekivanja.
„Lale“ su sa dva brzometna gola već u prvom poluvremenu stekli veliku prednost i bez teškoća je sačuvali, pošto su Španci igrali očajno.
Italijanski selektor Atnonio Konte izveo je protiv Engleza kombinovani sastav, koji je pružio dobru partiju i bio na korak od pobede, ali je Taunsend u završnici susreta lepim golom savladao golmana Bufona za remi selekcije „Gordog Albiona“.
U ostalim mečevima Švajcarska i SAD odigrale su u Cirihu nerešeno 1:1, kao i Austrija i Bosna i Hercegovina u Beču (1:1), dok je Slovačka kod kuće u Žilini nadigrala Češku (1:0).
Rezultati:
Holandija – Španija 2:0 (De Fraj 13, Klasen 16)
Ukrajina – Letonija 1:1 (Jarmolenko 35 – Maksimenko 90+1)
Rusija – Kazahstan 0:0
Švedska – Iran 3:1 (Ibrahimović 11, Berg 22, Toivonen 89 – Nekunam 24. penal)
Italija – Engleska 1:1 (Pele 29 – Taunsend 79)
Slovačka – Češka 1:0 (Duda 49)
Austrija – BiH 1:1 (Janko 34 – Hajrović 48)
Švajcarska – SAD 1:1 (Štoker 80 – Ši 45)

Povezana vest:  Prosinečki: Derbi ne može da bude revijalna utakmica