zoran mlinkovic trening 01042015 005

Milinković: Oprezno protiv Mladosti

Trener Partizana Zoran Milinković rekao je danas da njegova ekipa mora oprezno i bez potcenjivanja protivnika da uđe u predstojeću utakmicu protiv Mladosti iz Lučana i da još ne razmišlja o „večitom“ derbiju. 
-Mladost je dobra ekipa, poseduje i timski i individualni kvalitet. Ove godine su se posebno istakli Patrik Frajdej, Saša Jovanović I Nebojaša Gavrić koji nose igru Mladosti. Oni su vrlo interesantni igrači koji bi svaki tim poželeo. Mi smo maksimalno oprezni, samopouzdanje nam raste iz dana u dan i verujem da smo spremni da odigramo onako kako naši navijači žele i zabeležimo nova tri boda – rekao je Milinković na konferenciji za novinare u SC Teleoptik. 
Fudbaleri Partizana u nedelju od 18 časova igraju na svom terenu protiv Mladosti iz Lučana, utakmicu 23. kola Super lige Srbije. Milinković je naveo da u ekipi ima kadrovskih problema i da će Miloš Ostojić sigurno propustiti utakmicu, a da će se u naredna dva dana znati da li će Vladimir Volkov, koji se povredio u prošlom kolu protiv OFK Beograda, biti spreman. 
Trener crno belih nije isključio mogućnost da osim iznuđenih promena bude još nekih. Na pitanje da li će voditi računa i o žutim kartonima, pošto će Partizan posle Mladosti igrati protiv Crvene zvezde, on je odgovorio potvrdno. 
-Naravno da ćemo voditi računa i o tome. Ne smemo da propustimo nijedan detalj – rekao je trener crno-belih. 
Zvezda će u subotu od 16 časova igrati protiv Voždovca, odakle je Milinković došao u Partizan, a upitan da li očekuje poklon od svog bivšeg kluba, Milinković je rekao da želi da priča samo o meču protiv Mladosti. 
-Nisam dobar prognozer, jedino o čemu razmišljam je utakmica Partizana i Mladosti. Gurate me u tu utakmicu pitanjima, ali ja bih da pričam samo o Mladosti – rekao je on. 
Milinković je naveo da njegova „može da ne razmišlja o večitom derbiju“. 
-Mladost je ekipa koja ne sme da se potceni, kao i nijedna druga u Super ligi, pa smo vrlo ozbiljni i koncentrisani samo na tu utakmicu. Učinićemo sve za tri boda i da igrom i ponašanjem nadvisimo Mladost – naveo je on. 
Upitan da li prati plej-of košarkaške lige i utakmice Partizana I Crvene zvezde, Milinković je rekao da očekuje prolaz crno-belih u finale. 
-Naravno da pratim zbivanja u Pioniru, bila je tesna pobeda u drugoj utakmici, ali zaslužena. Očekujem i verujem da će biti 3:1 za nas – rekao je on. 
Golman Partizana Živko Živković rekao je da njegova ekipa uvek ide na pobedu i da će tako biti i u nedelju. 
-Mislim da smo ove nedelje dobro radili, spremni smo. Mladost je jako dobra ekipa, ali mi smo Partizan i uvek idemo na pobedu. Ulazimo u taj meč sa 100 odsto snage – rekao je Živković. 

Povezana vest:  Magat želi Pantelića u Šalkeu!?