FUDBALSKA-LOPTA

Lekar Bajernovog tima podneo ostavku

Dugogodišnji lekar nemačkog bundesligaša Bajerna Hans Vilhelm Miler Volfart podneo je ostavku, pošto je medicinski tim okrivljen za poraz protiv Porta od 3:1 u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.
Miler Volfart koji je glavni lekar Bajerna od 1977. godine, u karijeri je lečio mnoge vrhunske sportiste, među kojima i aktuelnog svetskog rekordera i olimpijskog šampiona u sprintu Jamajčanina Useina Bolta.
On je bio i lekar nemačke reprezentacije.
Volfart je u saopštenju naglasio da je „odnos poverenja trajno poremećen“. Bajern poslednjih nedelja ima problema sa povredama kljucnih igrača Bastijana Švajnštajgera, Franka Riberija, Arjena Robena i Davida Alebe, koji nisu igrali u porazu protiv Porta.
Odnos Volfarta sa trenerom Pepom Gvardiolom, koji je klupu Bajerna preuzeo 2014, napeti su otkako je Tijago Alkantara poslat na terapiju u Barselonu, bez konsultacije Bajernovog lekara.
Bajern, koji u Bundesligi vodi na tabeli sa deset bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani tim, u narednom meču sastaje se sa Borusijom iz Dortmunda u polufinalu Kupa Nemačke, a sledeće nedelje u Minhenu treba da nadoknadi rezultatski deficit protiv Porta u revanš meču Lige šampiona.

Povezana vest:  Real demantovao da Bejl ima probleme sa diskus hernijom