Stoke City  SouthamptonStouk pobedio Sautempton, Lester bolji od Svonsija

Fudbaleri Stouka pobedili su danas na svom terenu ekipu Sautemptona sa 2:1, a pobede u utakmicama 33. kola Premijer lige upisali su i Everton, Lester i Vest Brom.
Morgan Šnajderlin je golom u 22. minutu doneo prednost Sautemptonu na gostovanju Stouku, ali je domaća ekipa uspela da dođe do izjednačenja pogotkom Mame Dijufa u 47. minutu. Kada je izgledalo da će meč biti završen podelom bodova, Čarli Adam je zatresao mrežu
gostiju u 84. minutu i svojoj ekipi tako doneo pobedu i sva tri boda.
Nakon 33 odigrane utakmice Sautempton je šesti na tabeli Premijer lige sa 56 bodova, dok je Stouk deveti sa deset bodova manje.
Fudbaleri Evrtona su na svom stadionu savladali Barnli sa 1:0, a jedini gol na meču postigao je Kevin Miralas u 29. minutu. Everton je imao priliku i pre tog gola da zatrese mrežu Barnlija, ali je Ros Barkli promašio jedanaesterac.
Everton je posle 33 kola na 12. poziciji na tabeli Premijer lige sa 41 bodom, dok je Barnli poslednji sa 26 osvojenih bodova.
Lester je na svom terenu pobedio Svonsi sa 2:0. Strelci za domaću ekipu bili su Leonardo Uljoa u 15. i Endi King minut pre kraja utakmice.
Lester je i posle ove pobede u zoni ispadanja, 18. je na tabeli sa 28 bodova, dok je Svonsi osmi sa 47 bodova.
Fudbaleri Vest Broma su u gostima bili bolji od Kristal Palasa sa 2:0, a golove su postigli Džejms Morison već u drugom minutu meča i Kreg Gardner u 53. minutu.

Povezana vest:  Počeli radovi na proširivanju stadiona FK Drine

PHOTO: Jan Kruger/Getty Images Sport