Everton Manchester UnitedEverton „razbio“ Mančester Junajted
 
Fudbaleri Evertona napravili su danas iznenađenje pošto su ubedljivo pobedili Mančester Junajted sa 3:0 (2:0) u 34. kolu engleske Premijer lige.
Everton je na Gudison Parku slavio golovima Džzejmsa Mekartija u petom, Džzona Stounsa u 35. i Kevina Miraljasa u 74. minutu.
Ekipa Roberta Martineza je danas u svim segmentima potpuno nadigrala goste i još jednom pokazala da je neugodan rival Junajtedu, pošto je treći put u nizu savladala istog rivala na svom terenu.
Everton je došao u vođstvo već na startu meča kada je desni bek Junajteda Antonio Valensija na sredini terena izgbio loptu, sevnula je kontra posle čega se Mekarti „prošetao“ kroz odbranu gostiju i postigao gol.
Valensija snosi krivicu i za drugi gol, pošto mu je štoper Stouns umakao posle kornera i udarcem glavom doneo velikih 2:0.
Everton nije želeo da se zaustavi, i pored prednosti imao je inicijativu, što je rezultiralo pogotkom rezerviste Miraljasa posle neuspešne ofsajd zamke defanzivaca Junajteda.
Tim iz Liverpula u poslednje vreme beleži odlične rezultate, vezao je četiri trijumfa u poslednjih pet kola i sada zauzima 10. mesto, dok je Junajted smanjio šanse da se sa treće pozicije plasira direktno u Ligu šampiona.
Rezultati:
Everton – Mančester Junajted 3:0 (Mekarti 5, Stouns 35, Miraljas 74)
Juče:
Sautempton – Totenhem 2:2
Barnli – Lester 0:1
Kristal Palas – Hal 0:2
Njukasl – Svonsi 2:3
Kvins Park Rendžers – Vest Hem 0:0
Stouk – Sanderlend 1:1
Vest Bromvič Albion – Liverpul 0:0
Mančester Siti – Aston Vila 3:2
Danas:
Arsenal – Čelsi (17)
Tabela: Čelsi 76, Mančester Siti 67, Arsenal 66, Mančester Junajted 65, Liverpul 58, Totenhem 58, Sautempton 57, Svonsi 50, Stouk 47, Vest Hem 44, Kristal Palas 42, itd.
 
PHOTO: Alex Livesey/Getty Images Sport
Povezana vest:  Fudbaleri Partizana otputovali za Bilbao