jelensuperliga logo

Vanredno, 25. kolo Super lige Srbije u sredu

Utakmice vanrednog, 25. kola Super lige Srbije, igraće se sutra, a fudbaleri Partizana će imati priliku da protiv Jagodine zadrže ili uvećaju prednost nad Crvenom zvezdom u borbi za titulu.Partizan će dočekati Jagodinu od 18.30, dok će Zvezda dva sata ranije početi susret sa Donjim Sremom, koji će se igrati na stadionu Vojvodine u Novom Sadu.
Crno-beli su u 24. kolu igrali nerešeno bez golova sa Zvezdom, čime su zadržali pet bodova prednosti u odnosu na „večitog“ rivala, šest utakmica pre kraja prvenstva.
Fudbaleri Partizana slavili su taj remi kao pobedu nakon duela na stadionu u Ljutice Bogdana, a protiv Jagodine će imati priliku da načine još jedan korak ka trofeju, koji će pokušati da osvoje nakon sezone pauze, s ozbirom na to da je Zvezda u maju prekinula šestogodišnju dominaciju crno-belih.
Partizan će biti znatno oslabljen, pošto zbog žutih kartona u timu neće biti Vladimira Volkova i Nikole Drinčića, ali Jagodina ove sezone igra slabije nego prethodnih.
Jagodina nakon 24 utakmice zauzima tek osmo mesto i bliža je mestu koje vodi u drugu ligu, nego onom koje obezbeđuje kvalifikacije za Ligu Evropa.
Jagodina ima 30 bodova, samo šest više u odnosu na Napredak, koji je na 14. poziciji, koja vodi u baraž za opstanak u srpskom prvenstvu, odnosno 10 manje od četvrtoplasirane Vojvodine.
Zvezda će za protivnika imati motivisani Donji Srem, koji se grčevito bori za opstanak. Ekipa iz Pećinaca ima bod više od Napretka, a četiri od Voždovca, koji je na 15. mestu koje direktno vodi u ispadanje.
Donji Srem je u naletu, s obzirom na to da je u prethodne tri utakmice neporažen, zableživši jednu pobedu i dva nerešena rezultata.
Borac će od 19.00 u Čačku dočekati Spartak, u direktnoj borbi za opstanak, pošto je domaćin 10. na tabeli sa 26 bodova, jednim vise od 13-plasirane ekipe iz Subotice.
Sve ostale utakmice igraće se od 17.00, a Čukarički će na Banovom brdu dočekati OFK Beograd i pokušati da napravi korak dalje ka trećem mestu, koje garantuje kvalifikacije za Ligu Evropa.
OFK nema veći rezultatski imperativ, pošto je šesti sa 35 bodova, dok Čukarički ima 47, sedam više od prvog pratioca Vojvodine, koja će posle iznenađujućeg poraza od Borca na svom terenu pokušati da se iskupi u gostima protiv Voždovca.
Novi Pazar, koji je u seriji odličnih rezultata, pokušaće da se uključi u trku za treću poziciju, za šta je toj ekipi neophodna pobeda nad Napretkom na svom terenu.
Jedno od najprijatnijih iznenađenja prolećnog dela šampionata, Rad sastaće se na Banjici sa ekipom Mladosti iz Lučana, dok će Radnički 1923 na svom terenu u Kragujevcu dočekati Radnički iz Niša.

Povezana vest:  Biševac verovatno propušta meč sa Lionom