pep gvardiola

Gvardiola odbio poziv Barselone da prisustvuje finalu LŠ

Trener minhenskog Bajerna Pep Gvardiola odbio je poziv Barselone da prisustvuje finalnoj utakmici Lige šampiona protiv Juventusa u Berlinu 6. juna, preneo je danas španski „As“.
-Neću prihvatiti taj poziv, ostaću ovde – rekao je trener Bajerna koji je izgubio u polufinalu Lige šampiona protiv Barselone ukupnim rezultatom 5:3. 
Barselona je ranije saopštila da je poslala poziv za finalnu utakmicu na adresu svojih bivših trenera među kojima je i Gvardiola.
Gvardiola je bio trener Barselone od 2008. do 2012, kada su Katalonci osvojili 14 trofeja, među kojima dve Lige šampiona. 
Španski stručnjak je na konferenciji za medije uoči poslednje utakmice sezone protiv Mmajnca u subotu odbacio optužbe da je „izobličio“ Bundesligu, s nekoliko iznenađujućih poraza, pošto je prethodno osigurao titulu prvaka.
– Ljudi u Nemačkoj mnogo pričaju, Treba ipak, da imaju malo više respekta prema šampionu Nemačke i njegovim igračima – rekao je Gvardiola.
Poslednji poraz Bajerna od 2:1 protiv Frajburga bio je inicijalna kapisla za kritike upućene Gvardioli.
-Mi smo naš posao završili. Ostali klubovi nas ne zanimaju. Kada imate na raspolaganju samo 13, 14 igrača svakako da ne možete igrati stalno istim intenzitetom – rekao je Gvardiola i podsetio da je u porazu protiv Augzburga njegova ekipa veći deo utakmice igrala sa deset fudbalera.
Bajern sutra završava sezonu u utakmici kod kuće protiv Majnca, nakon čega će proslaviti ranije osvojenu titulu .
-Želim da naši navijači mogu mirno da proslave titulu – rekao je Gvardiola, koji očekuje da pobedom završi sezonu.

Povezana vest:  Bivši igrači negirali da su se dopingovali 1966.