milorad mazic

Mažić podneo ostavku u FS Vojvodine

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić podneo je danas ostavku na mesto u Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Vojvodine (FSV) na koje je izabran prethodne nedelje.
-Protekle nedelje, kooptiran sam i u Izvršni odbor FS Vojvodine. Smatrao sam da je u trenutku razrešenja gospodina Đorđa Žutića, predsednika Strukovne organizacije sudija FS Vojvodine, logično da ga kao potpredsednik nasledim u FSV. Prirodno je da pokrajinska sudijska organizacija ima mesto i zastupnika najvišeg nivoa u fudbalskim organima. Moje imenovanje, nažalost, za kratko vreme poprimilo je različite konotacije – navodi se u saopštenju.
Mažić ističe da je sve otišlo sasvim suprotnim tokom od željenog, u negativnu krajnost, što ga je odmah stavilo u dilemu da je iskrenim angažovanjem, za dobrobit sudijske organizacije, ostavio prostor za zloupotrebu imena u dnevnim politikantskim borbama.
-Protekli dani potvrdili su da je zaista tako i da u svetlu aktuelnog fudbalskog trenutka nije poželjno da rasipam energiju na stvari van terena. Uzimajući u obzir i preporuku FIFA i UEFA da međunarodne sudije ne bi trebalo da se angažuju u fudbalskim forumima dok im traje karijera odlučio sam – da se povučem iz članstva IO FS Vojvodine.
Mažić navodi da će Sudijska organizacija, čiji je član, imati u narednim danima njegovu maksimalnu podršku.
-Spreman sam da pomognem u svakom pogledu, uz sastavni deo posla kojim se bavim, da mladim momcima prenesem znanje i iskustva i učinim ih svetlim primerima domaćeg fudbala. Na terenu sam se uvek najbolje snalazio i tako će ostati. Nadam se da sam barem malo doprineo da srpski fudbal bude uvažen u evropskim i svetskim okvirima. Učiniću sve da tako bude i u dolazećim godinama – zaključio je Mažić.

Povezana vest:  Del Boske ostao i bez Ramosa