unaj emeri sevilja

Emeri: Zasluženo smo osvojili trofej

Trener Sevilje Unaj Emeri rekao je večeras da su njegovi fudbaleri zasluženo odbranili titulu u Ligi Evropa pobedom nad ukrajinskim Dnjeprom u finalu.
-Želeli smo mnogo da osvojimo ovo takmičenje, cela Sevilja je to želela. Radost je mera našeg rada. Na poluvremenu smo obavili jedan razgovor u svlačionici, gde sam igračima rekao da moraju da ostanu mirni, jer sam znao da nas čeka još mnogo rada i u odbrani i u napadu, da svi moramo da pružimo maksimum… Ova ekipa je zaslužila trofej – rekao je Emeri, a prenose španski mediji.
Fudbaleri Sevilje odbranili su trofej u Ligi Evropa, pošto su večeras u Varšavi u finalu pobedili Dnjepar sa 3:2 posle preokreta.
-Plasman u finale Lige Evropa je za nas bio veoma bitan… Kada smo već stigli do finala, samo smo uživali u njemu – dodao je Emeri.
U medijima se poslednjih dana dosta spekulisalo da će Emeri sledeće sezone predvoditi neku drugu ekipu van Pirinejskog poluostrva, ali je trener Sevilje rekao da je srećan u klubu iz Andaluzije.
Strelac dva gola u večerašnjem finalu za Sevilju, Kolumbijac Karlos Baka, rekao je da je ekipu do trijumfa nosila velika želja za trofejem.
-Veoma sam srećan zbog trofeja, to je bio naš cilj… Mnogo smo ga želeli. Pobedonosni gol posvećujem Bogu, kolumbijskom narodu i mojoj ženi. Treći gol je nešto posebno. Želim da uživam sada. Najbitnije je da je tim osvojio trofej – rekao je Baka.
Sevilja je tako četvrti put osvojila Ligu Evropa i postala prvi klub kome je to pošlo za rukom, ali je i izborila plasman u Ligu šampiona sledeće sezone.

Povezana vest:  Vardi srećan zbog rekorda Premijer lige