maradona

Maradona: Uživao sam gledajući hapšenje čelnika FIFA

Legenda argentinskog fudbala Diego Maradona rekao je da je uživao dok je gledao hapšenje čelnika Međunarodmne fudbalske federacije (FIFA), optužnih za korupciju.
Švajcarska policija uhapsila je u sredu u Cirihu, po zahtevu američkih vlasti za izručenje zbog korupcije, sedmoricu zvaničnika FIFA.
Maradona, koji je sa Argentinom osvojio titulu svetskog prvaka 1986. godine, a čija je karijera obeležena skandalima sa alkohilizmom i zavisnošću od narkotika, dugogodišnji je kritičar FIFA i njenog predsednika Sepa Blatera.
-Vreme je da se FIFA suoči sa istinom. Govorili su da sam lud, ali je sada jasno šta je prava istina i uživam u njoj – rekao je Maradona za argentinski radio „La Red“.
Američke vlasti saopštile su da je ukupno devet fudbalskih zvaničnika i pet predstavnika sportskih medija optuženo da je primilo mito od više od 150 miliona dolara.
Istraga je pokazala razrađenu šemu pranja novca, saopštilo je američko tužilaštvo.
Maradona je više puta optuživao Blatera da vodi fudbalsku organizaciju kao mafiju.
-Oni u suštini mrze fudbal. oni mrze transparentnbost. Dosta je sumnjivih dilova, dosta je laganja naroda – poručio je Maradona, koji je na predstojećm izborima za predsednika FIFA u petak 29. maja podržao jordanskog princa Ali Bin al Huseina.

Povezana vest:  Perez demantovao da je spremao otkaz Anćelotiju