guus hiddink

Holandski mediji: Hidink napušta mesto selektora

Selektor holandske fudbalske reprezentacije Gus Gidink blizu je odlaska sa tog mesta zbog skronnih rezultata koje postiže u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, prenose holandski mediji.
Anonimni izvori bliski Fudbalskoj federaciji Holandije (KNVB) tvrde da će Hidinka na kormilu Holandije naslediti njegov pomoćnik Deni Blind, prenosi dnevni list „De Telegraf“, televizijska stanica NOS i spevcijalizovani časopis Voetball international.
Holandija je pod selektorskim vođstvom Luja Van Gala zauzela treće mesto na Mundijalu u Brazilu prošle godine, ali pod Hidinkom beleži slabe rezultate.
Uz četiri preostale utakmice, Holandija je treća u grupi A sa deset bodova, tri iza Češke i pet manje od iznenađujućih lidera Islanda.
Mesto na EP automatski obezbeđuju samo po dve prvolasirane reprezentacije iz devet grupa, a trećeplasirani timovi moraće da idu u plej of.
Šezdesetosmogodišnji Hidink sa Holandijom je ostvario četiri pobede i pet poraza u deset utakmica, otkakao je drugi put u karijeri prošlog leta preuzeo reprezentaciju

Povezana vest:  Klop: Imali smo sreće, Liverpul zasluženo u finalu