uefa champions league
Dinamo Zagreb uz mnogo problema do baraža za LŠ
 
Fudbaleri Dinama iz Zagreba plasirali su se u baraž za Ligu šampiona, pošto su danas zbog više golova u gostima eliminisali norveški Molde.
Posle 1:1 pre nedelju dana u Zagrebu, u veoma zanimljivoj revanš utakmici je bilo 3:3.
Molde je imao priliku da povede, ali je Ola Kamara promašio penal u osmom minutu.
Dinamo je to iskoristio i za samo pet minuta poveo sa 3:0. Strelci su bili Marko Pjaca u 17, Arijan Ademi u 20. i Marko Rog u 22. minutu.
Nadu domaćem timu ostavio je Ecaz Husein pogotkom u 43. minutu, ali u drugom minutu nadoknade poluvremenu Molde ponovo nije iskoristio penal. Neprecizan je bio Harmet Sing.
Arbitar Majkl Oliver u 52. minutu je dosudio i treći penal za Molde, a precizan je bio Mohamed Eljonusi.
Molde je od 72. minutu imao igrača manje, posle isključenja Vegarda Forena, ali je i pored toga uspeo da izjednači, pogotkom Kamare u 75.
Ipak, norveška ekipa nije imala snage sa igračem manje da postigne još jedan gol i obezbedi plasman u narednu fazu kvalifikacija za Ligu šampiona.
U baraž se plasirao i kiparski Apoel, koji je posle pobede 2:1 u prvom susretu, u revanšu na svom terenu izgubio 1:0 od Midtjilanda.
Danski tim je poveo već u trećem minutu preko Erika Svjačenka, a od 30. je imao i igrača više zbog isključenja Vinisijusa, ali nije uspeo da zabeleži ubedljiviju pobedu.
Povezana vest:  Del Pjero prekinuo Juventusovu seriju bez pobede