crvena zvezda logo-2

Prevremeni izbori u fudbalskom klubu Crvena zvezda

Upravni odbor fudbalskog kluba Crvena zvezda pokrenuo je proceduru za prevremene opšte izbore, saopšteno je posle današnje sednice tog tela.
Izbori će biti raspisani 15. septembra, a održaće se u roku od 30 dana od tog datuma.
-Razmatrajući nezadovoljstvo navijača i njihovu ocenu da rad i rezultati uprave nisu zadovoljavajući, a u želji da se obezbedi nužna podrška navijača timu u borbi za ostvarivanje planiranih rezultata i za osvajanje titule u narednom periodu kao i da se izbegnu svi mogući nesporazumi na relaciji navijači – klub, UO zvanično pokreće proceduru za opšte prevremene izbore u klubu – navodi se u saopštenju Upravnog odbora.
Dodaje se da UO tako „jasno stavio do znanja“ da je na prvom mestu interes kluba i pozvao zvezdašku javnost da se okupi oko kluba i podrži igrače i stručni štab u ostvarivanju rezultata.
UO želi, kako piše u saopštenju, da sprovođenjem izbora uvaži sve primedbe i obezbedi poverenje, čime bi se „učinio još jedan korak ka punoj stabilizaciji“ Crvene zvezde.
Takođe je potvrđeno da nije prihvaćena ostavka trenera Miodraga Božovića.
-Umesto toga i uz punu saglasnost predstavnika navijača prisutnih na sednici, UO izražava čvrstu podršku i poverenje šefu stručnog štaba u njegovom daljem radu i očekuje da se pojačanim radom, disciplinom i rezultatima klub usmeri ka ostvarivanju planiranih ciljeva – piše u saopštenju.
Upravni odbor je naveo da su obezbeđeni svi najvažniji uslovi za nesmetan rad prvog tima, kao i sredstva kojim će se do kraja godine redovno podmirivati obaveze prema zaposlenima „i pored teške materijalne situacije i ogromnih izdataka nasleđenih iz mnogih ranijih godina“.
Navijači Zvezde povicima „uprava napolje“ izrazili su u petak na prvenstvenoj utakmici protiv Radničkog iz Niša nezadovoljstvo zbog lošeg početka sezone.
UO se sastao u nedelju, kada su odbijene ostavke trenera Miodraga Božovića i generalnog direktora Zvezdana Terzića.
Crveno-beli su eliminisani u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, dok su u Super ligi Srbije osvojili pet bodova iz tri utakmice.

Povezana vest:  Rezultati revanš utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona