UEFA Liga Sampiona copy

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA
Monako siguran, slavlje Rapida u Amsterdamu

Fudbaleri Monaka izborili su baraž za Ligu šampiona, a veliko iznenađenje priredio je bečki Rapid slaveći protiv Ajaksa, u večerašnjim revanš utakmicama 3. kola kvalifikacija.
Monako je na domaćem terenu bio siguran protiv Jang Bojsa (4:0), kojeg je prethodno savladao i u gostima, dok je Rapid šokirao navijače u Amsterdamu pobedom nad favorizovanim Ajaksom (3:2), nakon što je prvi meč u Beču završen remijem (2:2).
Zagrebački Dinamo prošao je dalje zahvaljujući golovima postignutim u gostima pošto je odigrao 3:3 u Norveškoj protiv Moldea (prvi meč 1:1), kao i kiparski APOEL, koji je večeras poražen na domaćem terenu od danskog Mitjilanda (1:0), jer je u prvom meču slavio sa 2:1.
Rezultati:
APOEL (Kipar) – Mitjiland (Danska) 0:1 (0:1), prvi meč 2:1, dalje ide APOEL.
Molde (Norveška) – Dinamo Zagreb (Hrvatska) 3:3 (1:3), prvi meč 1:1, dalje ide Dinamo.
Ajaks (Holandija) – Rapid Beč 2:3 (0:2), prvi meč 2:2, dalje ide Rapid.
Monako (Francuska) – Jang Bojs (Švajcarska) 4:0 (0:0), prvi meč 3:1, dalje ide Monako.
U preostalim revanšima 3. kola kvalifikacija sutra se sastaju Astana – Helsinki (prvi meč 0:0), Karabah – Seltik (0:1), Sparta Prag – CSKA Moskva (2:2), BATE Borisov – Videoton (1:1), Bazel – Leh (3:1), Partizan – Steaua (1:1), Briž – Panatinaikos (1:2), Malme – Salcburg (0:2), Šahtjor Donjeck – Fenerbahče (0:0), Skenderbeg – Milsami (2:0) i Plzenj – Makabi Tel Aviiv (2:1).
Žreb parova poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona biće održan u petak u Nionu.

Povezana vest:  Grupa A: Atletiko pobedio Borusiju Dortmund