rajko brezancic

Brežančić: Hvala Čuki, odlazim ponosan i zadovoljan

Posle dve godine u dresu kluba sa Banovog brda došao je trenutak rastanka. Iz Čukaričkog odlazi jedan od najboljih i najpouzdanijih, nije bez razloga bio prvi zamenik kapitena… Rajko Brežančić karijeru definitivno nastavlja u holandskom AZ Alkmaru. Ugovor je posle uspešno obavljenih lekarskih pregleda potpisao na tri godine.
– Šta da kažem osim da sam zaista presrećan. Uslovi su odlični, radi se o izuzetno dobro organizovanom klubu koji godinama unazad ostvaruje zapažene rezultate. Prošle sezone AZ je bio treći što je za veliko poštovanje, jer reč o jednoj od najjačih evropskih liga u kojoj su se dokazali brojni srpski igrači. Hoću da se zahvalim svima u Čukaričkom, od vlasnika gospodina Dragana Obradovića, sportskog direktora Vladimira Matijaševića, prijatelja kluba Uroša Jankovića, trenera Vladana Milojevića, saigrača, ostalih u stručnom štabu štabu i zaposlenih u klubu, pre svega na ljudskom i porodičnom odnosu, u kojem smo se svi na kraju ponašali kao profesionalci svesni odgovornosti koju imamo. Prošli smo mnogo toga zajedno, bilo je zaista divnih momenata, pogotovu prošle sezone. Čukarički će za mene uvek ostati klub kojeg ću se rado sećati i ko zna, možda se jednog dana opet vratim na Banovo brdo. Verujem da smo svi zajedno napravili dobar posao ovim transferom koji na jedan poseban način pokazuje da Čukarički izrasta u ozbiljan evropski klub – rekao je Brežančić.
Brežaničić se na kratko osvrnuo i na početak sezone Čukaričkog, gde se još jednom vratio na evropski rezultat.
– Znam da je ostao gorak ukus, jer nismo uspeli da prođemo Gabalu. Svi maštali o tome da ćemo igrati bar za stepenik više u Evropi u odnosu na prošlu sezonu. To se nažalost nije dogodilo i važno je da se gleda napred. Čukarički je klub koji mora da ima samo najvišu ambiciju bez obzira na sve i čvrsto verujem da su loši rezulati prošlost i da će momci već za vikend krenuti u pobednički niz. Od srca Čukaričkom želim sve najbolje u nastavku sezone kako u prvenstvu tako i u kupu – poručio je Brežančić koji će za AZ Alkmar uskoro i debitovati.

Povezana vest:  Prandeli: Mančini je govorio samo najbolje o Galatasaraju