edin dzeko roma

Roma u derbiju srušila Juventus

Fudbaleri Rome savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Juventusa sa 2:1, u derbi utakmici 2. kola italijanske Serije A. Vicešampion je u derbiju srušio branioca titule i naneo mu drugi poraz ove sezone, pa je „Stara dama“ na zapanjujućem pretposlednjem mestu prvenstvene tabele.
Pojačani sastav Rimljana ovim uspehom je pokazao da s pravom računa na skudeto, a ostaje da se vidi kako će se dva kiksa odraziti na formu torinskih crno-beli u nastavku takmičenja.
Popularna „vučica“ je na Olimpiku bila bolji i nadmoćniji tim i u zanimljivoj i uzbudljivoj utakmici zasluženo je došla da važnog trijumfa. 
Domaćin je poveo u drugom poluvremenu sjajnim golom Miralema Pjanića iz slobodnog udarca sa oko 20 metara, uspeh je osigurao Edin Džeko dvadeset minuta kasnije, a Juventus je u završnici stigao samo do počasnog pogotka.
Gosti su od 78. minuta igrali oslabljeni nakon što je Evra zaradio drugi žuti karton i morao je van terena.
Srpski reprezentativac u ekipi Rome, Adem Ljajić, ušao je u igru u samom finišu susreta.
Roma – Juventus 2:1 (Pjanić 61, Džeko 79 – Dibala 87)
U preostalim mečevima od 20.45 sati igraju Atalanta – Frozinone, Karpi – Inter, Kjevo – Lacio, Đenova – Verona, Napoli – Sampdorija, Torino – Fiorentina i Udineze – palermo.
Odigrano juče: Milan – Empoli 2:1, Bolonja – Sasuolo 0:1.
Tabela: Sasuolo 6 bodova, Roma 4, Sampdorija, Kjevo, Fiorentina, Lacio, Torino, Inter, Palermo, Udoneze i Milan po 3, itd.

Povezana vest:  Nemačka domaćin Evropskog fudbalskog prvenstva 2024. godine

Photo by Paolo Bruno/Getty Images