zivkovic brasanac pazova

Debitanti presrećni i ponosni zbog poziva u reprezentaciju

Novi fudbalski reprezentativci Srbije Uroš Spajić, Marko Petković, Darko Brašanac i Milos Kosanović rekli su danas da su presrećni i ponosni zbog prilike da debituju u nacionalnom timu.
-San svakog čoveka koji se bavi fudbalom jeste da zaduži dres svog nacionalnog tima. Poziv u reprezentaciju je dodatni motiv nas debitanata da igramo još bolje i što više se trudimo – rekao je Spajić novinarima na okupljanju reprezntacije u Staroj Pazovi.
Srbija će u petak od 20.45 u Novom Sadu dočekati Jermeniju u utakmici šestog kola Grupe I kvalfikacija za Evropsko prvenstvo. Reprezentacija je poslednja u kvalifikacionoj Grupi I i nema šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.
Tri dana posle toga, selekciju Radovana Ćurčića očekuje i prijateljski meč sa Francuskom u Bordou. Spajić, koji nastupa za francuski Tuluz, kazao je da cilj da se popravi bodovni saldo do kraja kvalfikacija, iako Srbija nema šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.
-Motiva ne sme da manjka, svi znamo koliko je važno da državu predstavimo u najboljem mogućem svetlu. Utakmica s Francuskom biće veliki test i iskustvo za nas. Oni nas poštuju i znaju da ovi naši loši rezultati nisu merilo kvaliteta – kazao je Spajić.
Desni bek Crvene zvezde Marko Petković rekao je da se ne treba predavati i da treba skupiti snage za nove pobede.
-Svako ko je prvi put pozvan u reprezentaciju ne može da ne bude iznenađen zbog toga. Izuzetno mi je drago i velika mi je čast što ću učiti od Branislava Ivanovića, Aleksandra Kolarova, Nemanje Matića i ostalih. Nadam se da ću pokazati da sam budućnost reprezentacije – rekao je Petković.
Vezista Partizana Darko Brašanac rekao je da je srećan što je dobio poziv u reprezentaciju u ranoj fazi karijere.
-Reprezentacija je san svakog igrača, a ja sam imao sreće da u ranoj fazi karijere dobijem poziv. Prošao sam sve mlađe kategorije, tu sam više od 10 godina i znam šta znači nositi državni grb na dresu – rekao je 23-godišnji Brašanac.
Štoper Mehelena Miloš Kosanović rekao je da je uzbzđen zbog poziva u nacionalni tim.
-Velika mi je čast, srećan sam i daću sve od sebe da se nametnem selektoru i opravdam poziv. Stariji igrači su me pozdravili poželili mi sreću i mislim da će sve biti okej. Potrebno je da svi dokažemo da nije baš tako loša situacija u reprezentaciji – naveo je Kosanović.
Srbiji će kvalfikacioni meč protiv Jermenije 4. septembra u Novom Sadu biti 100. koji igra kao samostalna država. Utakmica će se igrati bez prisustva publike zbog kazne Evropske fudbalske unije (UEFA). 

Povezana vest:  Sutra u podne žreb za polufinale Kupa Srbije