nebojsa stefanovic 2013

Stefanović: MUP nastavlja istragu o nameštenim utakmicama

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da očekuje da će policija u narednih nekoliko nedelja završiti istragu povodom utakmica za koje se sumnja da su nameštene u fudbalskom šampionatu Srbije. 
-Verujem da ćemo u narednih nekoliko nedelja završiti celokupan posao i obavestiti nadležno tužilaštvo o onome što smo uspeli da otkrijemo. Ne mogu da govorim o detaljima istrage, ali očekujem da ćemo tokom jeseni ovo završiti – rekao je Stefanović novinarima, nakon što je u Osnovnoj školi „Dragan Lukić“ prisustvovao početku akcije „Bezbednost učenika u školama i saobraćaju.
On je kazao da je MUP nastavio rad po nalogu tužilštva za prikupljanje informacija, da su obavljeni razgovori s Fudbalskim savezom, Zajednicom prvoligaša, određenim sportskim kladionicama i komesarom za bezbednost Fudbalskog saveza, kao i s jednim brojem čelnika fudbalskih klubova.
-Nastavlja se izuzimanje ozbiljne dokumentacije, pošto to nije lak i brz posao. Obavićemo u narednih nekoliko nedelja razgovore sa svima onima za koje tužilaštvo smatra da treba da budu saslušani – kazao je Stefanović.
Ministar je kazao da ne može da govori o detaljima istrage, ali da očekuje da će tokom jeseni „ovo biti ; završeno“.
-Ne mogu da prejudiciram šta će pokazati istraga, jer bi to značilo da mi unapred osuđiujemo nekoga ili ne, što ne možem po zakonu niti je to normalno. Policija nikoga neće štititi. Ako bude dovoljno dokaza, mi ćemo to predati tužilaštvu, ako ne bude, mi ih ne možemo falsifikovati samo da bi neko bio zadovoljan da kaže da je to urađeno – kazao je Stefanović.

Povezana vest:  Olimpik Marsej i Olimpik Lion podelili bodove