bane ivanovic lo srb ita

Ivanović: Pobeda nad Jermenijom za mir u ekipi

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da je utakmica sa Jermenijom veoma bitna i da bi pobeda unela mir u redove državnog tima.
-Pogled na tabelu najviše dotiče nas igrače. Mislim da nismo zaslužili da imamo minus bodove. Sadašnji položaj samo igrači mogu da promene i pobeda bi unela mnogo mira u naše redove – kazao je Ivanović za sajt nacionalnog saveza.
On smatra da Srbija nije imalo ni mnogo sreće u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.
-U nas se uvukao neki strah, kao da smo izgubili samopouzdanje. Pored toga, recimo, nemamo sreće sa centralnim bekovima. Brojne povrede su nas sputale da u toj važnoj liniji, a to je odbrana, pružimo sigurniju igru. Mi imamo mnogo talentovanih odbrambenih igrača, ali se ponekad desi da ne možemo da igramo u najjačem sastavu – konstatovao je defanzivac Čelsija.
Najiskusniji reprezentativac Srbije priznao je da su njegovi saigrači iz odbrane u nekim utakmicama stajali „mnogo visoko“, a da su linije bile razvučene.
-Ličilo je to kao da nismo bili taktički spremni. Međutim, to je bila samo varka, pošto nismo mogli da igramo uvek u najboljoj postavi – objasnio je Ivanović.
Na pitanje da li će igrati i u narednom ciklusu takmičenja, Ivanović je odgovorio da nije razmišljao o tome.
-Meni je uvek važnija sadašnjost od budućnosti. Ako budem potreban i ako moja forma bude dobra uvek ću se odazivati na poziv selektora – poručio je Ivanović.
Zamenik kapitena Aleksandar Kolarov priznao je da je najveća odgovornost na igračima, nakon što je Srbija izgubila sve šanse da se nađe na završnom turniru u Francuskoj.
-Igrači imaju kvalitet za vrhunska dostignuća. Treba samo postaviti uslove da to funkcioniše. U velikim klubovima postoje programi od kojih se ne odustaje lako. Kod nas toga često nema – rekao je Kolarov.
Defanzivac Mančester Sitija smatra da je svaka utakmica važna za našu reprezentaciju.
-Nama je pobeda protiv Jermenije neophodna da bi vratili mir u redove ekipe – zaključio je Kolarov.
Fudbaleri Srbije nalaze se na petom mestu I grupe kvalifkacija za prvenstvo Evrope sa dva boda minusa zbog kazne i nereda na utakmici sa Albanijom u Beogradu.
Utakmica protiv Jermenije igra se u petak od 20.45 sati na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu bez prisustva publike. 
Tri dana kasnije na programu je prijateljski meč protiv Francuske u Bordou.

Povezana vest:  KPR želi da dovede Bekama u novembru