bane ivanovic kzn okt 2014 2

Ivanović: Niko ne očekuje aplauze u Albaniji

Kapiten Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da je svestan da njegovu reprezentaciju čeka „paklena atmosfera“ u Albaniji, ali da njegovi saigrači moraju da razmišljaju samo o fudbalu.
-Znamo da nas čeka paklena atmosfera, to može da se vidi iz dočeka u Albaniji. Ne očekujemo da će nam neko aplaudirati, kao što to i albanska reprezentacija nije očekivala u Beogradu. Znam da je velika tenzija, da su uprte oči u ovu utakmicu i da svi žele da utakmica preraste u nešto, ali mi moramo da igramo fudbal – rekao je Ivanović na konferenciji za novinare u Tirani.
Srbija će sutra u 20.45 igrati protiv Albanije u Elbasanu, u pretposlednjoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Autobus sa reprezentativcima Srbije kamenovan je na ulazu u Tiranu, a u tom incidentu nije bilo povređenih, iako je na vozilu pričinjena materijalna šteta.
Ivanović je kazao da će srpski fudbaleri učiniti sve da pobede.
-Znamo šta treba da uradimo, kako i na koji način da je odigramo. Daćemo sve od sebe da pobedimo. Atmosfera prevazilazi stvari vezane za fudbal, a mi samo fudbal možemo da igramo – kazao je Ivanović.
Albanski novinari su upitali Ivanovića šta bi promenio u prvoj utakmici dve ekipe, koja je prekinuta zbog incidenata izazvanih posle naleta drona sa zastavom „Velike Albanije“ iznad terena. Taj susret je registrovan 3:0 za Albaniju.
-Promenio bih rezultat. Bili smo poraženi u toj utakmici, na kraju se tako ispostavilo – kazao je Ivanović.
On je komentarisao i izjave selektora Albanije Đanija Di Bjazija da su srpski fudbaleri duplo kvalitetniji od albanskih, nazvavši ih „psihološkom pripremom za utakmicu“.
-Selektor Albanije je Italijan, poznaje taktiku. Na terenu moramo da pokažemo koliko stvarno vredio. Ne bih se složio sa njegovom izjavom, kojom je on hteo da skine pritisak sa svojih igrača, kako bi bili hrabriji na utakmici – rekao je Ivanović.
Kapiten je istakao da Srbija mora da odigra najbolju utakmicu od početka kvalifikacija i da mu je krivo što predstojeći susret ne odlučuje o plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Povezana vest:  Perez demantovao da je spremao otkaz Anćelotiju