radovan curcic promocija 3

Ćurčić zadovoljan pobedom nad Albanijom

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je večeras da je zadovoljan pobedom nad Albanijom i da je njegovoj ekipi trebao takav rezultat posle neuspešnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
-Svakog trenutka smo znali šta hoćemo i uspeli smo da dobijemo utakmicu. Ovo je plod dobrog rada iz prethodnih utakmica. Zadovoljni smo, ali moramo ostati mirni, u procesu smo stvaranja. Treba nam ovakva pobeda da bismo imali mir u radu – rekao je Ćurčić posle utakmice za RTS.
Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Elbasanu Albaniju sa 2:0 u pretposlednjoj utakmici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. Golove su postigli Aleksandar Kolarov u prvom minutu sudijske nadoknade vremena i Adem Ljajić dva minuta kasnije. 
Srbija nema šanse za plasman na turnir, pretposlednja je sa četiri boda, a Albanija još ima šanse, nalazi se na trećem mestu sa 11 bodova, bodom manje od drugoplasirane Danske, ali i utakmicom manje.
-Igrači i stručni štab su bili pod velikim pritiskom posle neuspešnih kvalifikacija. Ovako nešto nam je trebalo. Ali sada se okrećemo narednoj utakmici sa Portugalom. Imaćemo mnogo problema jer ne znam kakav ću tim sastaviti zbog povreda – rekao je Ćurčić.
Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da je njegova ekipa zasluženo ostvarila veliku pobedu, koja može da bude prekretnica.
-Mislim da smo ušli malo bojažljivije u meč, ali smo preuzeli inicijativu i dominirali u prvom poluvremenu. Igrali smo dobar fudbal, zaslužili smo pobedu. Ovo je velika pobeda, ali ne menja mnogo na tabeli. Može da bude prekretnica u odnosu prema rezultatima i ponašanju. Meč je nosio mnogo pritiska od prvog minuta smo bili spremni i zaslužili pobedu – rekao je Ivanović.
Strelac drugog gola Adem Ljajić rekao je da je pobeda u Elbasanu dobar putokaz za predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.
-Nije važno ko daje golove, već da smo ostavili srce na terenu. Bili smo bolji, oni su se branili. Odlučili smo utakmicu u poslednjih pet minuta. Kolarov je postigao fantastičan gol, a posle sam i ja na sreću bio strelac. Imali smo volju pre utakmice, znali smo da će biti veliki pritisak. Ostvarili smo sve što smo zacrtali – rekao je on. 
-Ovo je dobar putokaz za kvalifikacije, svaka utakmica je bitna. Imamo kvalitet i možemo da se nosimo sa svakom ekipom ali moramo da budemo prvi, da treniramo dobro i pokažemo maksimum na terenu – dodao je Ljajić.
Takmičenje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo Srbija će završiti u nedelju protiv Portugala od 18.00 časova na stadionu Partizana.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Van Persie spreman za Urugvaj