tole karadzic 4

Karadžić: Pobeda nad Albanijom mnogo toga menja

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je večeras da posle pobede nad Albanijom niko ne sme da padne u euforiju, ali da taj trijumf menja ukupnu atmosferu u srpskom fudbalu.
-Rezultat je uvek važan, iako nažalost ova pobeda ne znači plasman na Evropsko prvenstvo. Ekipa pokazuje da reprezentacija napreduje i da i kada je bez sedam-osam ključnih igrača, jasno govori da ima fond igrača i perspektivu. Ukupna atmosfera oko fudbala čini mi se da se ovom pobedom menja. Ne treba biti naivan i padati u euforiju, treba još mnogo raditi ja mislim da imamo sve preduslove za to – rekao je Karadžić novinarima u Elbasanu.
Srbija je večeras u Elbasanu pobedila Albaniju sa 2:0, golovima Aleksandra Kolarova i Adema Ljajića u sudijskoj nadoknadi vremena. Srbija nema šanse za plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine, pretposlednja je sa četiri boda.
-Svakoga dan rastemo i verujem da će ‘A’ tim vrlo brzo doći do rezultata koji ljudi očekuju jer se radi kvalitetno i vidim kakvo je okruženje oko nas – nastavio je Karadžić.
Utakmica u Elbasanu je protekla bez incidenata.
-U dva navrata, u pauzi i posle utakmice, premijer Albanije Edi Rama mi je prišao i čestitao. Čak smo napravili i par fotografija. Bio je pozitivan i čestitao je rekavši: ‘To je fudbal’. Sve je danas bilo na najvišem nivou – rekao je Karadžić.
Potpredsednik FSS Savo Milošević rekao je da bi večerašnja pobeda mogla da bude prekretnica, pošto se u takvim duelima stiče samopouzdanje.
-Utakmica je bila važna iako Albanija nije vrhunski protivnik, ali je sa psihološkog aspekta bila teška. Potpuno zasluženo smo pobedili. Bilo bi lakše da smo u prvom poluvremenu postigli gol, ali ovako je slađe – rekao je Milošević.
-U poslednjih četiri-pet utakmica dizali smo igru za pet do 10 odsto a sada možda i više i ako tako nastavimo siguran sam da ćemo do septembra imati ozbiljan tim. U kvalifikacijama je najvažnije da pobedite ovakve protivnike – dodao je Milošević.

Povezana vest:  Nejmar ostaje u Santosu