FUDBALSKA-LOPTA

U neredima uhapšeno 196 navijača u Gelzenkirhenu

Policija u Gelzenkirhenu saopštila je danas da je uhapsila 196 navijača uoči i po završetku utakmice Šalkea i Bajerna iz Minhena u Bundesligi.
Uprkos pojačanim bezbednosnim merama posle terorističkih napada u Parizu, navijači u Nemačkoj su pravili velike incidente tokom utakmica za vikend.
Utakmica u Gelzenkirhenu igrana je juče, Bajern je pobedio sa 3:1, a policija je za incidente optužila navijače Bajerna i Bohuma, lokalnog rivala Šalkea.
Policija je navela da je bilo „izuetno nasilnih napada“ ispred stadiona na navijače Šalkea, u „zajedničkoj akciji“ navijača Bajerna i Bohuma i da je „mnogo navijača povređeno, od kojih neki ozbiljno“.
-Samo brza i odlučna reakcija policije je sprečila goru situaciju – navodi se u saopštenju.
Nereda je bilo i u Menhengladbahu i Hanoveru, ali i na utakmici u trećoj ligi, kada su navijači Magdeburga ušli na teren i tukli se sa redarima i pristalicama Zonenhofa Grosaspaha.
Predsednik Bajerna Karl Hajnc Rumenige rekao je da se klub distancira od „svake vrste takozvanih navijača“ i da se „nasilje ne sme tolerisati“. On se sinoć izvinio Šalkeu zbog nereda. Uprava Bohuma navela je da će učiniti sve da pronađe izgrednike.

Povezana vest:  FRANCUSKA LIGA; REZULTATI 28. KOLA I TABELA, Marsej remizirao u Tuluzu