real milan

Real igra protiv Šahtjora za prvo mesto u Grupi A

Fudbaleri Real Madrida igraju sutra u Lavovu protiv Šahtjora u petom kolu Lige šampiona i pokušaće pobedom da osvoje prvo mesto u Grupi A. Utakmica u Lavovu počeće sutra u 20.45, a Real će pobedom želeti da se iskupi za težak poraz u prvenstvu od Barselone 0:4. 
Za prvo mesto u grupi Realu će biti dovoljan i bod, ako u drugoj utakmici, sutra od 20.45 u Švedskoj Pari Sen Žermen ne pobedi Malme.
Imamo dužnost prema navijačima da osvojimo tri boda – rekao je trener Reala Rafael Benites.
U ekipi Reala neće biti defanzivaca Marsela zbog povrede primicača i Serhija Ramosa zbog povrede ramena. Šahtjor će zadržati šanse za plasman u osminu finala ako pobedi Real, ali će mu biti potrebno i da Pari Sen Žermen ne osvoji sva tri boda u Švedskoj.
-Fudbaleri Reala su pravi majstori fudbala. Znaju kako da drže loptu. U prvom delu takmičenja smo izgubili u Madridu, ali ovog puta će naši navijači biti na stadionu. Moramo da igramo našu igru, ne osećam pritisak – rekao je fudbaler sredine terena Šahtjora Vasil Kobin.
U timu Mirčee Lučeskua neće biti suspendovanih Oleksandra Kučera i Darija Srne. Na tabeli Grupe A Real je prvi sa 10 bodova, Pari Sen Žermen na drugom mestu ima tri boda manje, a Šahtjor i Malme osvojili su po tri boda.
U Grupi B Mančester junajted će sutra od 20.45 na Old Trafordu igrati protiv PSV Ajndhovena, utakmicu petog kola.
Fudbaler Mančester junajteda Huan Mata rekao je da će njegova ekipa pokušati da pobedi PSV kako bi ostala u trci za prvim mestom u Grupi B i plasmanom u osminu finala. Engleski tim je prvi na tabeli sa šest bodova, a bod manje imaju PSV i Volfsburg. CSKA iz Moskve je poslednji na tabeli sa četiri boda.
-Ove nedelje nas čekaju dva velika zadatka, u Ligi šampiona i Premijer ligi. Mogli bismo da napravimo veliki korak ka osvajanju prvog mesta u Grupi B u Ligi šampiona, a pobedom protiv Lestera mogli bismo da preuzmemo prvo mesto u Premijer ligi, ali idemo korak po korak – rekao je Mata.
Junajted je u prvoj utakmici u grupi izgubio u Ajndhovenu sa 1:2, ali je od tada pobedio Volfsburg i CSKA.
-Želimo da osvojimo tri boda sutra kako bismo se primakli plasmanu u osminu finala – rekao je Mata.
U drugoj utakmici u Grupi B CSKA će od 18 časova u Moskvi igrati protiv Volfsburga i pokušaće pobedom da ostane u igri za plasman u osminu finala najelitnijeg evropskog takmičenja. Fudbaleri Juventusa igraju sutra od 20.45 u Torinu protiv Mančester sitija u petom kolu Grupe D i pobedom će pokušati da se plasiraju u narednu rundu.
Fudbaler crno-belih Đorđo Kjelini rekao je da njegova ekipa mora da bude oprezna, posebno zbog poraza Sitija u Premijer ligi protiv Liverpula (1:4).
-Više bih voleo da Siti mirniji ulazi u utakmicu. Oni imaju talentovanu ekipu i možda bi nam bilo lakše da dođu opušteniji u Torino. Moramo da odigramo odličan meč pošto želimo da obezbedimio plasman u osminu finala – rekao je Kjelini.
U drugoj utakmici u toj grupi Borusija će sutra od 20.45 igrati u ; Menhengladbahu protiv Sevilje.  Na tabeli Grupe D Mančester siti je prvi na tabeli sa devet bodova, Juventus ima bod manje, Sevilja je treća sa tri boda, a bod manje ima Borusija Menhengladbah.
U Grupi C fudbaleri Atletiko Madrida igraju sutra od 20.45 na Visente Kalderonu protiv Galatasaraja i potreban im je bod da se plasiraju u osminu finala.
Ekipa Dijega Simeona je neporažena u poslednjih osam utakmica u svim takmičenjima, a poslednji poraz doživela je upravo protiv Benfike.
U španskom timu neizvestan je nastup Džeksona Martinesa zbog povrede skočnog zgloba.
Galatasaraj će predvoditi privremeni trener Tafarel, pošto je prošle nedelje otpušten Hamza Hamzaoglu i potrebna mu je pobeda kako bi zadržao šanse za plasman u osminu finala.
U drugoj utakmici u Grupi C Astana će sutra od 16 časova u Kazahstanu igrati protiv Benfike, koja je prva na tabeli sa devet bodova. Atletiko je drugi sa dva boda manje, treći je Galatasaraj sa četiri a Astana je osvojila dva boda.

Povezana vest:  NEMAČKA LIGA, Rezultati utakmica šestog kola i tabela