miodrag bozovic (4)

Božović: Zaslužili smo ovu sreću koja nas je pogledala

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović izjavio je da je zadovoljan zalaganjem svojih fudbalera u današnjoj pobedi nad Voždovcem, rekavši da je njegovu ekipu „pogledala sreća“.
-Mirisalo je na 0:0, ali smo srećno postigli prvi gol, a drugi je došao kao posledica toga što je već sve bilo rešeno. Zadovoljan sam ponašanjem i zalaganjem svojih igrača, zaslužili su sreću koja nas je pogledala – rekao je Božović novinarima posle utakmice.
Zvezda je golovima u finišu sa 2:0 na svom terenu savladala Voždovac i tako zabeležila 16. uzastopnu prvenstvenu pobedu.
Božović je istakao da je tajna uspeha u dobrim igračima, koji „imaju karakter i ne odustaju“.
-Zato nas i pogleda sreća. Da nemamo dobre igrače ne bismo mogli ovo da radimo. Dobar trener je onaj trener koji sa dobrim igračima napravi uspeh, oni su najzaslužniji za ovo. Napravili smo solidnu ekipu koja ima budućnost. Ima i onih koji sede na klupi, a zaslužuju da igraju. Na slatkim sam mukama – kazao je Božović.
On je naveo da su mu rekordi i dobri rezultati bitni kako bi njegova ekipa ostala upamćena, poput one koja je pretprošle sezone pod vođstvom Slaviše Stojanovića osvojila titulu.
-Znači mi s te strane što kolegu Stojanovića pominjete zbog 15 uzastopnih pobeda, tako da mislim da ćete i mene da pominjete. Rekao sam igračima da ne treba da odemo iz Zvezde i da nas niko više ne pomene, već da napravimo nešto – dodao je Božović.
Božović je rekao da još nema informacija o težini povrede Aleksandra Kataija, koji je zbog problema sa butnim mišićem napustio igru u 10. minutu.
Kada je reč o napadaču Zvezde Ugu Vijeiri, koji je postigao drugi i bio najzaslužniji za prvi gol, Božović je rekao da je to jer mu je „došla familija iz Portugala da ga gleda“.
Božović je kazao da se nada da će vreme poslužiti i da će se jesenji deo prvenstva završiti u dobrim uslovima za igru.
-Još nije alarmantno, ali biće toplije i bolje vreme i nadam se da će nas poslužiti do 16. decembra, da završimo ovo jer smo zaboravili kad smo počeli – kazao je Božović.
Trener Voždovca Bratislav Živković rekao je da nije bilo lako igrati protiv najboljeg tima u Srbiji.
-Meni je uvek lepo na Marakani, kako god neko mislio. Igrali smo protiv najboljeg tima u državi, koji beleži odlične rezultate. Možemo da žalimo, primili smo gol pet minuta pre kraja, ali mogu da budem zadovoljan kako smo se trudili. Malo smo promenili sistem igre, jer smo znali kako Zvezda napada prostor. Ne mogu da zamerim mojim momcima, iako su pravili greške koje su dovele do toga da izgubimo – rekao je Živković.
Prema njegovim rečima, njegova ekipa je imala period kada je mogla da ugrozi Zvezdu, ali nije umela da iskoristi „poslednji pas“.
On je poželeo Božoviću da sa Zvezdom osvoji titulu.
Ekipe će u sredu igrati osminu finala Kupa Srbije u sredu, kada će Zvezda dočekati Borac, dok će Voždovac kao domaćin igrati protiv Partizana.

Povezana vest:  Serhio Aguero želi da ide iz Atletiko Madrida