zoran popovic cuk vosa

Čukarički: Nadamo se četvrtini finala

Trener Čukaričkog Zoran Popović rekao je danas da veruje da će njegovi fudbaleri na gostovanju Javoru u Ivanjici u Kupu Srbije odigrati dobru utakmicu i da će izboriti plasman u četvrtfinale.
-Igramo protiv odličnog tima i kluba koji pod vođstvom trenera (Aleksandra) Janića hoće da igra fudbal. Mogu da budu baš nezgodni. Uvek idemo sa pozitivnim željama. Imamo obavezu iz prošle sezone, kad je ostvaren veliki uspeh, da odigramo kvalitetnu utakmicu i da, ako je to moguće, prođemo u četvrtfinale – rekao je Popović i dodao da je gostovanje Javoru u Kupu „najteže moguće“.
Čukarički, aktuelni osvajač Kupa Srbije, sutra će gostovati u Ivanjici ekipi Javora u osmini finala tog takmičenja.
-Ulazimo u poslednjih petnaestak, dvadeset dana ove teške sezone. Igrači su preumorni. U dilemi smo da li na ovoj utkakmici da igramo sa igračima koji imaju prelom nosa i druge probleme. Svi momci hoće da igraju, a ko će biti na terenu, odlučićemo za vreme puta u Ivanjicu gde očekujem dobre uslove za igru. A i bilo kakvi uslovi da budu, igrači moraju da su spremni. Profesionalac ne bira kad igra i u koje vreme – kazao je Popović.
Jedan od najstandardnijih odbrambenih fudbalera Čukaričkog Bojan Ostojić rekao je da njegova ekipa u Ivanjici mora da bude oprezna, iako Javor u poslednje vreme ne postiže dobre rezultate.
-Sigurno da nam neće biti lako. Imamo pritisak jer smo ovo takmičenje osvojili prošle sezone i idemo dole da se nadigravamo. Publika će moći da vidi dobar i kvalitetan fudbal. Naša odbrana dobro funkcioniše i to je važno za ekipu. U suštini ceo tim igra dobro. Kao profesionalci moramo da budemo uvek maksimalni. Sigurno da nas pobede drže. Da ih nema ko zna kako bi bilo – rekao je Ostojić.
Novinare je na konferenciji interesovalo da li će Čukarički po planu zimske pripreme obaviti u Turskoj.
-Mogu da vam kažem lično šta mislim, konačnu odluku doneće predsednik kluba Dragan Obradović i sportski direktor Vladimir Matijašević. Uvek imamo kao mogućnost Kipar, ali za sada se ništa nije menjalo. Koliko sam upoznat, platili smo jedan deo za boravak u hotelu u Turskoj, kao i za avionske karte. Opet ističem, na kraju će prelomiti predsednik i sportski director – rekao je Popović. 
Utakmica osmine finala Kupa Srbije između Javora i Čukaričkog igraće se sutra u Ivanjici od 17.00.

Povezana vest:  Given želi da ode iz Mančester sitija